Prostovoljstvo.org

Prostovoljstvo.org je spletna stran, kjer se lahko prijavite, kot prostovoljec na različnih področjih delovanja prostovoljstva.

Prostovoljstvo.org deluje na različnih področjih. Na področju sociale, športa, rekreacije, izobraževanja, zdravstva, kulture, okolja, turizma, v kriznih situacijah (gasilci, reševalci) in še na mnogih drugih področjih. V prostovoljstvo se lahko vključi kdorkoli. 

Prostovoljstvo ima namreč velik pomen za skupnost, saj izboljšuje kakovost življenja v družbi, brani interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, potisnjeni ob rob, izključeni, je ena od osnovnih poti odzivanja družbe na potrebe v njej in ustvarja možnost aktivnega delovanja državljanov v družbi. Prostovoljsko delo je po tem takem bodisi samostojna ali dodatna dejavnost in dodana vrednost delovanja služb in institucij. 

Prostovoljsko delo ne sme biti privilegij posamičnih družbenih skupin. Nihče ne sme biti izključen iz prostovoljskega dela zaradi svoje socialne situacije, pripadnosti manjšinski skupini, starosti, bolezni. Organizacije so dolžne ponuditi ljudem različne možnosti opravljanja prostovoljskega dela, tako da so potrebe porabnika, dejavnosti in zmogljivosti prostovoljca kar najbolj usklajeni.

Na spletni strani prostovoljstvo.org se lahko vključite, kot prostovoljec na različnih področjih. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.