Prva pasja pekarna v Sloveniji

Pasja pekarna HOV -HOV v Mariboru je edina pekarna za pse v Sloveniji, ki peče in pripravlja izključno le zdrave in naravne pasje priboljške.

Petindvajsetletna Mariborčanka Nastja Verdnik, ki ji je v času vsesplošne brezposelnosti oziroma nezaposljivosti mladih s pomočjo Mariborske razvojne agencije uspelo ustvariti svoj posel. Prvo pasjo pekarno v Sloveniji. Z naravnimi pasjimi piškoti je očarala Slovence, v enem letu pa namerava dejavnost razširiti še v tujini.

 

Vse skupaj se je začelo lani, ko je bila še študentka novinarstva. »Mislila sem, da se mi je v teh kriznih časih le nasmehnila sreča. Po končanem študiju mi je bila namreč obljubljena zaposlitev v stikih z javnostjo,« razlaga sogovornica. Pogoj, ki ji ga je postavila bodoča delodajalka, je bil, da čim prej diplomira in se prijavi na zavod za zaposlovanje. Po treh mesecih čakanja naj bi jo zaposlili, tako pa bi podjetje zanjo dobilo tudi subvencijo. A iz tega ni bilo nič: »Vse skupaj se je zavleklo, izgubili smo stik in na koncu sem izvedela, da službe zame ni. Bila sem torej brez statusa in brez službe. Socialne podpore nisem dobivala, ker so bili moji prihodki iz časov dela prek študentskega dela previsoki, študentski kredit pa se je iz dneva v dan večal. Bil je skrajni čas, da nekaj ukrenem.«

 

Izredno pozornost namenjajo pripravi priboljškov za pse s posebnimi dietami in alergijami, katerih število narašča iz dneva v dan.

Na voljo so tako najrazličnejši izdelki, od piškotkov pa vse do tortic in kolačkov, pri čemer uporabljajo zdrave in naravne sestavine brez umetnih dodatkov in balastnih snovi.

 

Pekarno HOV – HOV najdeš na Ulici heroja Staneta 3 v Mariboru.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.