PRVA ŠKISOVA TRŽNICA V MARIBORU JE ZA NAMI

Na Mariborski tržnici je 5. oktobra svoja vrata prvič odprla Škisova tržnica v Mariboru. Kljub deževnemu vremenu se je v večernem delu zbralo približno 3.000 obiskovalcev, čez cel dan pa se je zabavalo 5.000 ljudi.

Zveza ŠKIS že trinajst let pripravlja Škisovo tržnico v Ljubljani, zato so se letos odločili, da to zanimivo in posebno prireditev pripravimo tudi v Mariboru. S tem smo mariborskim študentom omogočili, da doživijo Slovenijo v malem in spoznajo študentske klube ter njihove projekte.

Poskrbeli so za pester program, katerega glavni akterji so bili seveda študentski klubi, ki so svoje predstavitve pripravili s pomočjo rdeče niti Delamo, torej smo. Zbralo se jih je 23 in obiskovalcem predstavilo svoje delo, pa tudi lokalne posebnosti in kulinarične značilnosti.

Hkrati je na celotnem prizorišču potekal bogat spremljevalni program. Obiskovalci so lahko občudovali plesne, glasbene in gledališke nastope, klubovci so se pomerili v vlečenju vrvi, študentje pa v številnih nagradnih igrah.

Ob 13.30 se je pričela uradna otvoritev Škisove tržnice z govori predsednice Študentske organizacije Slovenije Katje Šoba, predsednika Zveze ŠKIS Marka Funkla in mariborskega župana Franca Kanglerja.

V večernem delu so za zabavo poskrbele glasbene skupine Division, Memento Mori, Emkej, Edo Maajka, Siti Hlapci in Vlado Kreslin z Malimi bogovi, ki so obiskovalce zabavale pozno v noč.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.