Prvi sneg

Mariborski študentje ponovno pomagajo pri čiščenju snega invalidom in ostarelim občanom.
Študentje bodo danes očistili sneg na predvidoma 5 lokacijah. Prostovoljno in brezplačno čiščenje snega občanom, ki sami niso zmožni odstraniti zapadli sneg, koordinira Center za pomoč na domu.
V organizaciji Študentske organizacije Univerze v Mariboru študentje danes, 15. decembra 2009, brezplačno odstranjujejo zapadli sneg izpred domov invalidov ter ostarelih občanov univerzitetnega mesta Maribor. Projekt izvajajo v sodelovanju s Centrom za pomoč na domu mesta Maribor, ki posredujejo naslove občanov, ki so pomoči najbolj potrebni, danes pa bodo študentje očistili sneg na petih različnih lokacijah. Pri odstranjevanju snega prostovoljno pomagajo predvsem sodelavci ŠOUM in tudi ostali študentje.

»Občani univerzitetnega mesta Maribor so se na to akcijo Študentske organizacije Univerze v Mariboru že zelo navadili, saj nas že sami pokličejo, ko potrebujejo pomoč pri čiščenju snega. Študentje smo del univerzitetnega mesta Maribor in naša prijetna dolžnost je, da pomagamo, predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni«, je povedal sekretar za socialna in zdravstvena vprašanja Matic Ber.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.