PungaART 2012 – Invazija na koncu mesta!

Le še nekaj dni nas loči od pričetka sezone open-air festivalov. Prvi v Sloveniji se bo zgodil 20. in 21. aprila v Metliki na športnem igrišču Pungart, in sicer že 5. mednarodni glasbeni festival PungART 2012, ki ga organizira prostovoljno in neprofitno Kulturno umetniško društvo Kud Plac!

 

V dveh pomladnih nočeh bo preigravalo različne glasbene stile 9 perspektivnih in tudi že uveljavljenih skupin iz Hrvaške, Srbije in Slovenije.

 

Čast petkove otvoritve bo pripadla belokranjski start-up najstniški zasedbi Oktober. Z The Nebulae Ensemble sledi jamming uvertura s posebnim presenečenjem. S crossover reggae zasedbo ZAA iz Srbije se bo občutil duh Boba Marleya. Za disco žur bo poskrbel slovensko-hrvaški six-pack seksipilnih upornikov Lollobrigida. Projekt Leni Kravac bo teleportiral publiko na beograjske splave s fuzijo trubačev, drum’n’bass ritmov in liriko harmonike.

 

V soboto sledi izstrelitev v slovensko glasbeno dediščino. Po 20 letih na sceni še vedno z razlogom in odličnim rock’n’rollom vztrajajo Srečna mladina. Sci-fi, bizarno in retro občutje bodo zanetili Moveknowledgement, ki se ponašajo z najhitrejše govorečim freestylerjem. V kopici nebuloz, herbicidov in odštekanosti bodo smisel življenja odkrili nepogrešljivi  in legendarni Zmelkoow. Zaključek festivala PungART 2012 pripada dolenjskim svojevrstnežem Kill Kenny.

 

Vstopnina: 5 € (velja oba večera skupaj)

Več informacij na:

www.kudplac.si

info@kudplac.si

 

Festival so podprli:

Občina Metlika, Ministrstvo za kulturo RS, Televizija Vaš Kanal, MTV Adria, Radio 1 Odeon, Radio Aktual Studio D, Dolenjski list, Perspektiva, Mladina, Belokranjec, Mojstrovina narave, Ars Studio Avsenik, Lestra.

 

Program:

Petek, 20.4.

20:30 Otvoritev 5. Festivala PungART

20:35 Oktober (Bela krajina, Si)

21:00 The Nebulae Ensemble (Ljubljana, Si)

22:15 ZAA (Kruševac, Sr)

23:30 Lollobrigida (Si & Hr)

01:15 Leni Kravac (Ljubljana, Si)

02:30 DJ 17-urni dremež

Sobota, 21.4.

20:00 DJ vikendaška vročica

21:00 Srečna mladina (Ljubljana, Si)

22:15 Moveknowledgement (Novo mesto, Si)

23:45 Zmelkoow (Primorska, Si)

01:15 Kill Kenny (Novo mesto, Si)

02:30 Dj nedeljsko cool-iranje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.