RED FIVE POINT STAR NA PRAGU SVETOVNE TURNEJE!

Red Five Point Star se februarja 2010 vračajo v Južno Afriko, kjer bodo želi uspehe letošnje turneje.

Na kar mesec in pol dolgi turneji bodo odigrali blizu 30 koncertov in se poleg Južnoafriške Republike predstavili še v Mozambiku, Swazilandu in Botswani. V Južnoafriški Republiki bodo poleg klubskih nastopov igrali tudi na treh festivalih, med katerimi izstopa RAMfest v Cape Townu, ki je lani postal največji rock festival v državi in v svoji četrti izvedbi pričakuje najmanj 15.000 obiskovalcev. Red Five Point Star bodo kot ena prvih potrjenih skupin nastopili na glavnem odru in so zaenkrat edino tuje ime med več kot 60 nastopajočimi skupinami na treh odrih. V Johannesburgu bodo tudi letos nosili titulo glavnega imena na festivalu Punk Does Beer Day in turnejo zaključili z nastopom na klubskem festivalu Joburg Burning, ki v istem dnevu poteka v več klubih predela Melville. Festival Joburg Burning bo gostil še eno slovensko ime in sicer We Can’t Sleep At Night, ki se bodo RFPS pridružili na približno polovici turneje.

Takoj po povratku iz Afrike se bodo Red Five Point Star odpravili še na evropsko turnejo, na kateri bodo kot predskupina spremljali eno največjih imen ska glasbe The Toasters. Z njimi je povezana tudi založba Megalith, pri kateri bosta še pred turnejo v digitalni obliki izšla oba dosedanja albuma Red Five Point Star, sicer izdana pri založbi Kapa records,- In Color in Stepping Out, leta 2011 pa še njihov tretji album, ki ga bodo Red Five Point Star posneli jeseni. Red Five Point Star se bodo z izdajo na založbi Megalith priključili družbi zvenečih imen ska glasbe, kot so The Toasters, New York Ska-Jazz Ensemble, Vic Ruggiero, King Django, Westbound Train, Mr. T-Bone, RSJF in drugi.

V letu 2011 bodo Red Five Point Star svoj tretji album poleg Evrope promovirali še na turneji v Braziliji in v ZDA ter kot kaže tudi na Japonskem, kjer naj bi zaključili svetovno turnejo 2010/2011.

Preveri na: www.redfivepointstar.com

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.