ROK HODEJ JE NOVI PREDSEDNIK ŠZ ŠOU V LJUBLJANI

Rok Hodej, študent Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, je novi predsednik Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠZ ŠOU v Ljubljani). Na včerajšnji ustanovni seji ŠZ ŠOU v Ljubljani na Ekonomski fakulteti je bil izvoljen s 33 glasovi ZA in 8 PROTI.

Na tajnih volitvah novega predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani je od 41 navzočih poslancev je ZA kandidata 33 glasovalo poslancev, 8 jih je glasovalo PROTI. V skladu s 133. členom Poslovnika ŠZ ŠOU v Ljubljani je za izvolitev predsednika zbora potrebna večina vseh (45) poslancev, torej mora kandidat za izvolitev zbrati 23 glasov. Z izvolitvijo novega predsednika se je konstituiral tudi nov ŠZ ŠOU v Ljubljani za mandatno obdobje 2010-2012. Zaradi razveljavitve volitev na dveh visokošolskih zavodih – Senat ŠOU v Ljubljani je razveljavil volitve na Fakulteti za upravo in na Fakulteti za državne in evropske študije – se je nov ŠZ ŠOU v Ljubljani sicer konstituiral z 42 poslanci.

V skladu z 8. členom Poslovnika Študentskega zbora je sejo odprl predsednik Senata ŠOU v Ljubljani Matej Klarič, ki je preveril kvorum in imenoval začasnega predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani. Vodenje ustanovne seje ŠZ ŠOU v Ljubljani je pripadlo najstarejšemu poslancu z najdaljšim stažem Borutu Beriču, študentu Visoke šole za risanje in slikanje.

Ustanovna seja ŠZ ŠOU v Ljubljani je v skladu s 5. členom Poslovnika Študentskega zbora vsebovala naslednji dnevni red: 1. Poročilo Volilne komisije, 2. Informacija o ŠOU v Ljubljani, 3. Zaključno poročilo ŠZ v prejšnjem mandatnem obdobju, 4. Volitve predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani.

Volitve novega predsednika ŠOU v Ljubljani bodo potekale na prvi redni seji ŠZ ŠOU v Ljubljani. Ta bo po napovedi novega predsednika ŠZ ŠOU v Ljubljani predvidoma v torek, 7. decembra 2010, na Fakulteti za elektrotehniko.

Rok za oddajo kandidatur za predsednika ŠOU v Ljubljani se je iztekel včeraj, Senat ŠOU v Ljubljani bo pregledal kandidature in jih, če bodo popolne, poslal predsedniku ŠZ ŠOU v Ljubljani.

Kontaktna oseba: Zala Praprotnik, predstavnica za odnose z javnostmi ŠOU v Ljubljani, 041 892 631.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.