Rok za podaljšanje bivanja!

Študenti in dijaki lahko samo še danes oddajo vlogo za podaljšanje bivanja v študentskih domovih.

Iztekel se je rok za oddajo vlog za podaljšanje bivanja v študentskih domovih in za zasebnikih, ki oddajajo stanovanja s subvencijo. Letos morajo biti študentje še posebej pozorni na to, da vlogo obvezno oddajo v elektronski obliki.

 

Razpis za sprejem novincev in podaljšanje bivanja študentov v študentskih domovih in pri zasebnikih za prihodnje študijsko leto je bil objavljen v začetku julija. Letošnja novost je elektronska vloga, ki jo je treba vložiti preko spletnega portala eVŠ. V Ljubljani, Mariboru, Kranju in na Primorskem je na voljo skupaj dobrih 15.400 postelj.

 

Študenti si sobo lahko poiščejo v študentskih domovih posameznih univerz, v zasebnih študentskih domovih ali pri zasebnikih. V visokošolskih središčih Ljubljana in Maribor je na voljo skupno 10.527 ležišč oziroma 3730 ležišč. Na Primorskem razpolagajo s skupno 955 ležišči, v Visokošolskem središču v Kranju pa je v tamkajšnjem dijaškem in študentskem domu na voljo 260 ležišč.

 

Po razpisu je letošnji cenzus 2286,97 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2011. Pri tem izračunu se ne upoštevajo štipendije, prav tako pa tudi ne dohodki za delo prek študentskega servisa, če sami niso vlagali napovedi za odmero dohodnine za leto 2011 in so jih starši uveljavljali kot vzdrževane družinske člane.

 

Najemnina pri zasebniku lahko znaša najmanj 60 evrov in največ 120 evrov. Subvencija za študenta znaša 32 evrov mesečno na študenta, kar je osem evrov manj kot v preteklem študijskem letu. Pogodbo se bo sklenilo za najem največ 2000 ležišč, 250 manj od lanskega števila, je zapisano na spletni strani Študentske organizacije Univerze v Ljubljani.

 

Cene mesečnih najemnin študentskih sob v domovih pa se gibljejo od slabih 50 do 114 evrov, odvisno od starosti doma, velikosti sobe in števila oseb v sobi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.