Rooftop Sunset Series

Poletje 2013, Divino, Kristalna palača, Ljubljana

Zopet smo že(l)jni sončnih zahodov, opojnih večerov in zamegljenih jutranjih zarij. Po odprtju uspešne lanskoletne sezone se ekipa založbe Danza Macabra Records zopet vrača v višave, točneje na prelepo teraso nakupovalne galerije Kristalne palača, kjer se nam bodo pridružila trenutno ena izmed najbolj zvenečih imen elektronskega podzemlja. Poletje bo odzvanjalo v svojih mogočnih medlodijah in mi se bomo vrnili trikrat proslavit našo najljušo zvezdo, sonce. Prvo dejanje, ki bo predstavilo tudi novega člana na založbi in se bo odvijalo 21. junija, bo ovekovečil francoski producent Tim Paris, trenutno stanujoč v Veliki Britaniji.

 

Njegovo umetniško vrednost lahko potrdijo izdaje na eminentnih založbah kot so Soma Records, My Favorite Robot, Darkroom Dubs in v juniju še predstavitev njegove interpretacije originala “Keeping The Rabble In Line” na založbi Danza Macabra Records. Omeniti je potrebno tudi tesno sodelovanje z legendarnim Ivam Smagghom s katerim trenutno ustvarjata v londonskem zavetrju. Rezident v vsem dobro poznanem klubu Fabric, stalni gost na otoku Ibiza in na največjih festivalih, prihaja v Ljubljano.

 

V drugi epizodi strešnih prigod, ki se bo odvila 19.julija, se bo pri nas na terasi med svojo turnejo za nov album “BEHIND” ustavil odličen berlinski tandem youANDme. Tako bosta Ljubljano dodala v svoj zemljevid, na katerem se najdejo prestižne lokacije kot so Space Ibiza, Panorama Bar Berlin, Propaganda Moscow, Wake Up Call Istanbul, Sonne Mond Sterne Festival, OFF Sonar Barcelona, Rote Sonne Munich, Kater Kolzig Berlin in festival Somewhere in the Woods, ki poteka na hrvaškem, prav tako pod okriljem naše založbe. Kot da to ni dovolj, pa bo svoje poglavje naši elektronski zgodbi dodal italijanski dvojec Cosmic Cowboys, ki ga znanci naše založbe že dodobra poznajo, in ki k nam prihaja pod vtisom prihajajočega albuma “Zero Gravity Love”, izhajajočega pod založbo vsemogočnega Kollektiva Turmstrasse; Musik Gewinnt Freunde. S svojimi zvočnimi spretnostmi pa vas bo v živo prepričal tudi naš zelenec Blaz Perus, ki po celotni seansi dodal še tisto piko na i. Po dobrem mesecu dni, natančneje 23. avgusta, sledi še zadnje dejanje na najbolj čarobni terasi v mestu, ki predstavlja vrhunec poletnega dogajanja. V goste smo namreč povabili enega izmed najbolj vročih artistov iz prestolnice elektronske glasbe, ki sliši na ime Jan Blomqvist. Mladeniča, ki je znan po svojih live actih z vokalnimi vložki trenutno lahko srečate v klubih vse od New Yorka pa do Moskve, saj je postal eno izmed paradnih imen slavne založbe Stil vor Talent Records. Svoj prispevek k vrhunskim vibracijam plesišča bo dodal še Marcus Kraushaar, ki ima svoje višinske kondicijske priprave že na strehi berlinskega Weekenda. Kot se spodobi za ključno dejanje poklona soncu pa ne sme manjkati dvojec Danza Macabra in še eden izmed zelencev domače založbe Goran Lang. Pred vami je torej nepozabno plesno poletje pod zvezdami v družbi nosilcev najbolj privlačnih in naprednih elektronskih stihov in katerih ritmi bodo odzvanjali še dolgo v jesen.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.