Ropotarnica!

Vabljeni ste na drugi koncert iz cikla Ropotarnica v ponedeljek, 3. 11. 2014 ob 20.30 v Galerijo Škuc, Stari trg 21, Ljubljana, kjer se bo predstavil Vid Drašler.

Vid Drašler je bobnar in tolkalec. V zadnjih letih se uveljavlja predvsem kot izredno aktiven improvizator na področjih svobodno improvizirane glasbe in free-jazza. Z delovnim triom »Drašler/Karlovčec/Drašler« je izdal ploščo »Stir« ter koncertiral po Sloveniji, Srbiji, Hrvaški, Italiji, Avstriji in Češki, od jazzovskih festivalov do klubskih in skvoterskih nastopov. Pred kratkim je izdal solistično ploščo »Kramljanja«, zelo pogosto pa nastopa tudi v ad-hoc improvizacijskih situacijah – kot glasbenik, pobudnik in organizator. Igra še v triu »Trojnik«, v različnih kombinacijah pa je do sedaj igral z večino vidnejših slovenskih improvizatorjev. V preteklosti je bil aktiven v jazzovskih in rockovskih zasedbah Balžalorsky – Drašler 3o, Zmajev Rep, Kombo Zlatka Kaučiča in Malik, tuje pa mu ni niti področje šansona (Orkestrada) ter sodelovanje v gledaliških predstavah. Bil je eden stebrov alternativne scene v svojem rodnem mestu Bistrica ob Sotli, danes pa se s humanistično umetniškim društvom »O« proti poneumljanju bori na Vrhniki. Aktiven je tudi kot pedagog – učitelj bobnov.

Igral je z glasbeniki kot so: Zlatko Kaučič, Andrej Fon, Vitja Balžalorsky, Samo Kutin, Jošt Drašler, Marko Karlovčec, Andrej Boštjančič, Tomaž Grom, Tao G. Vrhovec Sambolec, Cene Resnik, Ana Kravanja, Boštjan Gombač, Boštjan Simon, Matija Krečič, Janez Dovč, Goran Krmac, Mario Rechtern, Sabir Mateen, Johannes Bauer, Evan Parker, Petr Zelenka…

 

Vstop je prost, z nakupom pijače, ki bo na voljo, boste lahko podprli program Ropotarnice.

 

Koncertni cikel  Ropotarnica omogočajo: Ministrstvo za kulturo, Urad RS za mladino, Cafe Kolaž

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.