S Facebooka beg v Diasporo

Zasebnost. Ste naveličani Facebooka in njegovih pasti, ki vas utegnejo stati prijateljev, službe ali ugleda v javnosti? Morda se boste bolje počutili z Diasporo. Prihaja sredi septembra.
Facebooku je težko konkurirari, saj ga uporablja 500 milijonov ljudi po vsem svetu. A najbolj priljubljeno socialno omrežje je že dolgo časa na udaru kritik zaradi svoje politike do zasebnosti in premajhne prilagodljivosti svojim uporabnikom.

Diaspora, odprtokodni projekt štirih Newyorčanov, igra prav na karto prilagodljivega vmesnika. Uporabniki bodo v novem socialnem omrežju na enostaven in za druge neviden način določali, kdo izmed druščine bo na primer imel dostop do fotografij zadnjega pijanskega pohoda, in kateri sodelavci bodo obveščeni o uporabnikovih občutkih na delu.

Avtorji projekta napovedujejo, da bo Diaspora na voljo od 15. septembra dalje, za dokončanje projekta pa so prek spleta skušali nabrati 10.000 dolarjev. Na koncu so prejeli kar 200.000 dolarjev, med darovalci pa naj bi bil tudi Mark Zuckerberg, ustanovitelj Facebooka.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.