Sejem rabljenih učbenikov prestavljen za teden dni

Old books on a Parisian flea market
Foto: encrier iz iStock

Zveza ŠKIS tudi v letošnjem letu organizira Sejem rabljenih učbenikov, ki ostaja na isti lokaciji kot lani, zaradi neugodne vremenske napovedi pa bo prestavljen na kasnejši termin. Prireditev, ki je namenjena predvsem dijakom in njihovim staršem, se bo tako odvijala med 11. in 12. septembrom 2015 v Ljubljani, na Trgu francoske revolucije.

 

Sejem rabljenih učbenikov se tradicionalno odvija v začetku septembra, kakor je bilo načrtovano tudi letos, vendar je Zveza ŠKIS zaradi neugodnih vremenskih napovedi sejem prestavila za teden dni. Sejem se bo tako odvijal med 11. in 12. septembrom, na Trgu francoske revolucije v Ljubljani. Dogodek bo potekal po vsakoletnem modelu: dijaki lahko bodisi prinesejo in prodajo ali pa kupijo rabljeno srednješolsko literaturo.

Seveda so vabljeni tudi vsi, ki se jim preprosto ne zdi smiselno vsako leto znova kupovati nove literature, ali pa bi želeli podariti šolske potrebščine v dobrodelne namene. Tudi letos bo namreč v sodelovanju z Rdečim križem – OZLJ na sejmu potekala akcija zbiranja šolskih potrebščin in prostovoljnih prispevkov. Poleg dobrodelne akcije se obeta pester glasbeni in spremljevalni program. Oba dneva bodo spremljali glasbeni nastopi Glasbene šole Gvido ter delavnica izdelave map in blokcev, ki jo Zveza ŠKIS prireja v sodelovanju z zavodom Mladi zmaji.

Sejem rabljenih učbenikov bo letos obiskal poseben gost, ki se skriva pod umetniškim imenom Tom Costo. Na svoji dobrodelni poti od domačih Zlateč pri Šentjurju do slovenske Obale se bo v petek, 11. septembra, ustavil tudi na sejmu in se predstavil preko svoje knjige ‘Poberi se’. S komičnim nastopom bo še dodatno obogatil letošnje dogajanje, obiskovalci sejma pa bodo njegovo knjigo lahko tudi kupili. Delež od prodaje knjig bo namenjen v poseben sklad za pomoč mladim z nadpovprečnim talentom, a podpovprečnim finančnim ali materialnim stanjem.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.