Sejem zabavne elektronike

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je 6. decembra zaključil prvi sejem ZABAVNE ELEKTRONIKE »COMPTECH«, ki je v Slovenijo ponovno pripeljal sejem s sodobnimi tehnologijami. Zaznamoval ga je sodoben, raznolik in kakovosten prodajno – razstavni program, ki je bil zanimiv za vse generacije. Zato je sejem v treh dneh  obiskalo blizu 5.000 obiskovalcev. Tako razstavljalci kot obiskovalci so bili s premierno izvedbo sejma zadovoljni, kar je več kot dobra popotnica, da se bo sejem vrnil v prihodnjem letu s še bogatejšo sejemsko ponudbo.

 

Sejem z raznolikim, zanimivim in pestrim razstavnim programom ter bogatim obsejemskim programom se je izkazal za uspešno formulo, katera je bila  uresničena s sinergijo in sodelovanjem pomembnih akterjev, posameznikov in društev na področjih, ki  jih sejem pokriva. Ob tem je Matjaž Turk, direktor Primorskega sejma d.o.o., ki je tudi organiziral sejem COMTECH, povedal: »Ponosni smo, da nam je uspelo obuditi to področje in vzpostaviti številna tesna sodelovanja s podjetji, društvi in posamezniki, s pomočjo katerih bo sejem Comptech lahko iz leta v leto rastel in se dopolnjeval.«

 

Novost v Sloveniji je  predstavljal segment  IGRIČARSTVA – GAMINGA

Pritegnil je predvsem mlajše in mlade po srcu. Vsi obiskovalci so imeli možnost brezplačne udeležbe na turnirjih, preizkušanja svetovno znanih iger ter nakupa iger in igračarskih pripomočkov po ugodnejših cenah. V soboto, 5. decembra, je bil organiziran tudi spletni prenos turnirjev v živo preko Youtube portala. Veliko uspeha pa je požela  predstavitev virtualne resničnosti preko slovenske igre ShowdownVR. Na sejmu je Katarina Kunstelj predavala o zgodovini japonskega stripa – Manga. KUD Šmaug je svojo dejavnost predstavil z zanimivim predavanjem in KUD Animov z raznovrstnimi aktivnostmi.

 

Sejemski program je bil zelo raznolik

Na sejmu so potekale zanimive predstavitve mednarodno priznanih slovenksih fotografov z različnih področij. Predstavila se je prva dama  slovenske fotografije Urška Košir s Playboy modelom Mauro Vabič, Arne Hodalič z novo knjigo in Gorazd Golob s potopisnim predavanjem. Obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi razstavo fotografij Plečnikovih del.

 

Led je bil prebit tudi na HI-FI področju, kjer je bila prvič v Sloveniji organizirana okrogla miza svetovno znanih slovenskih proizvajalcev HI-FI opreme, na kateri so sodelovali Franc Kuzma – Kuzma, Blaž Erzetič – Erzetich Audio, Saša Burian – Audio Alto in Juljen Faganelj – RW Acoustics.

 

Na sejmu so poskrbeli tudi za šolarje z izobraževalnim progamom. Organiziranim obiskom šol so bila namenjena predavanja in delavnice s področja astronomije, robotike (robotek EMoRo) in fotografije z Žigo Goričnikom in Aljažem Bezjakom. Poleg omenjenih področij je sejemski program zajemal še radioamaterstvo, računalništvo, tehniko in astronomijo, obiskovalci so se lahko pomerili tudi proti RoboHokeju.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.