Silvestrovanja na prostem

Večina slovenskih mest bo v ponedeljek zvečer pripravila silvestrovanja na prostem, na katerih bo skupaj z občani prestopila prag novega leta.

Obiskovalce bodo zabavali predvsem nastopi glasbenikov, v nekaterih občinah pa pripravljajo tudi poseben program za najmlajše. Ob polnoči bo večina mest v novo leto vstopila z ognjemetom.

V Ljubljani silvestrovanja na prostem načrtujejo na štirih lokacijah. Program na Pogačarjevem trgu bo namenjen predvsem ljubiteljem slovenskih izvajalcev popularne in narodno zabavne glasbe, nastopili pa bodo ansambel Rubin ter France in Korado s pevko Anito & Band. Prizorišče na Mestnem trgu bo tradicionalno namenjeno generaciji srednjih let, nastopile pa bodo Martina Šraj, Alenka Godec in Elda Viler.

Na Trgu francoske revolucije bodo na svoj račun bodo prišli ljubitelji alternativne rock glasbe, zabavali jih bodo namreč Barely Modern, Dead Dildo Drom, Napravi mi dete, Klemen Klemen ter Moveknowledgement. Kongresni trg pa je namenjen najširšemu krogu obiskovalcev, kjer bodo za zabavo poskrbeli Soul Fingers, Natalija Verboten ter Kingston. Ob polnoči pa bodo obiskovalce prireditev razveselili tudi z ognjemetom z Ljubljanskega gradu.

V Mariboru bodo obiskovalce na Trgu Leona Štruklja med 22. uro in 5. uro zabavali Jebe’la cesta, Edvin Fliser, Tabu in Show band Klobuk. Pestro bo tudi na Ptuju, kjer bo potekalo silvestrovanje na prostem pred mestno hišo z zabavno glasbenim programom in tradicionalno novoletno poslanico ptujskega župana Štefana Čelana.

Prihod novega leta bodo slovesno pričakali tudi v Celju. Organizatorji namreč načrtujejo silvestrovanje na dveh lokacijah, za otroke bo potekalo na Glavnem trgu, silvestrovanjem za odrasle pa na Trgu celjskih knezov, kjer se bodo lahko obiskovalci zabavali skupaj s skupino Mambo kings. Letos so se organizatorji silvestrovanja zaradi varčevalnih ukrepov in ekološke osveščenosti sicer odpovedali ognjemetu.

Velenjska občina pa na zadnji dan v letu ob 18. uri na Titovem trgu pripravlja novoletno zabavo za otroke, na kateri se bodo poslovili od dedka Mraza, štiri ure kasneje pa se bo začelo silvestrovanje za odrasle s Tanjo Žagar. Razglasili bodo tudi naj občana leta 2012.

Na Trgu svobode v Slovenj Gradcu bodo obiskovalci silvestrovali s skupino Folk idioti in Saro Kobold, po polnoči pa jih bo pričakala tudi ognjena predstava. Na silvestrsko popoldne bo na Javorniku ob 14. uri potekal tradicionalni silvestrski tek, na mestnem platoju na Ravnah na Koroškem pa bo zvečer silvestrovanje na prostem.

V Kopru bo silvestrovanje na prostem organizirano v Taverni. Obiskovalce bo v novo leto popeljal glasbeni program, v okviru katerega bodo nastopili tudi Cover Lover, Tinkara Kovač ter In&Out. V Izoli bo silvestrovanje organizirano od 22. ure naprej na Lonki z ansamblom Los Amigos, v Piranu pa bo silvestrovanje organizirano na Tartinijevem trgu.

Nova Gorica bo novo leto dočakala na Kidričevi ulici. Pod ogrevanim šotorom bodo obiskovalce zabavali Čuki, Banda Berimbau in DJ Time. Ognjemeta letos ne bo, saj bodo ta denar raje namenili najbolj ogroženim družinam v občini, denarni bon jim bo župan Matej Arčon preko predstavnika socialne ustanove podaril nekaj minut pred polnočjo.

Novomeščane bo v novo leto s svojo skupino pospremila pevka Nuša Derenda, na Bledu bo nastopil ansambel Gregorji, v Škofji Loki skupina Calypso, v Tržiču Yuhubanda, v Kranju pa Rock’n’bandom. V Ajdovščini bosta obiskovalce zabavali skupini Kavalino in Selfmade, v Murski Soboti pa skupini Plamen in Jean Bačić Quartet. V Kanalu ob Soči pa bo potekal silvestrski pohod in novoletno druženje v domu Pod Ježo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.