ŠKIS z novim vodstvom

Na 27. redni seji Sveta študentskih klubov in Zveze študentskih klubov Slovenije, ki je potekala v soboto, 24. oktobra, v Zagorju je bilo izvoljeno novo vodstvo. Za novega predsednika je bil izvoljen Marko Funkl, pod sloganom »NE BOJIMO SE IZZIVOV«, ki je nadomestil dosedanjega predsednika Mateja Pušnika, s predsednikom pa so bili potrjeni tudi novi člani glavnega odbora.

V Delavskem domu Zagorje se je zbralo veliko število svetnic, svetnikov in predstavnikov klubov, kateri so soodločali o izvolitvi novega predsednika Zveze ŠKIS in Sveta študentskih klubov Slovenija. Prisotne v dvorani je kot predstavnik občine najprej nagovoril župan Zagorja, Matjaž Švagan.

Svet študentskih klubov Slovenije je obravnaval in potrdil letno poročilo članov Glavnega odbora za mandatno obdobje 2008/2009, poročilo Varnostnega sveta, poročilo Nadzorne komisije, poročilo Škisove tržnice 2009 in poročilo o delovanju UO operativnega dela Zveze ŠKIS.

Po štiriurnem zasedanju se je začela predstavitev kandidatov za predsednika, kandidatov za drugega člana Predsedstva ŠOS in za člane Nadzorne komisije. Po zelo tesnem rezultatu je po drugem krogu volitev mesto predsednika zasedel Marko Funkl in s tem postal predsednik Zveze ŠKIS in Sveta študentskih klubov Slovenije za mandatno obdobje 2009/2010.

V tretjem krogu je bila potrjena še ekipa Glavnega odbora:

* Aljaž Godec (podpredsednik Zveze ŠKIS in predsednik Varnostnega sveta)
* Igor Pečenko (administrator)
* Bernarda Lagoja (blagajničarka)
* Boštjan Jurič (vodja Mednarodnega odbora)
* Mitja Urbanc (vodja Odbora za visoko šolstvo)
* Vesna Gračner (vodja Odbora za socialo in zdravstvo)
* Tadej Levičar (član Glavnega odbora)

Elvis Cvikl, lanskoletni 2. član predsedstva ŠOS s strani Zveze ŠKIS, je bil z absolutno večino ponovno izvoljen na to mesto. Za člane Nadzorne komisije pa so bili v drugem krogu potrjeni kandidati z največ glasovi v prvem krogu, in sicer:
Matej Pušnik, Andraž Šiler, Saša Ljubec, Janko Urbanc in Sandi Prosen.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.