ŠKISOVA TRŽNICA 2010 JE ZA NAMI

Škisova tržnica, največja študentska prireditev, je 5. maja navdušila več tisoč glavo množico, prišlo je okoli 15.000 obiskovalcev, ki se je klub deževnemu vremenu zbrala na Letnem telovadišču Narodni dom Ilirija.

Zveza ŠKIS, ki že trinajsto leto zapored organizira Škisovo tržnico je letos pripravila izredno pester program. Glavni akterji so seveda bili študentski klubi, ki so se predstavljali z rdečo nitjo Moj kraj, moj ponos. Vseh 55 se jih je zbralo in obiskovalcem predstavilo različne lokalne zanimivosti, manjkala pa ni niti pestra kulinarična ponudba. Izbrali so tudi najboljši klub, ki je tokrat postal Ribiniški študentski klub, drugo mesto pa si je prislužil Klub vrhniških študentov. Ocenjevali so inovativnost predstavitve, upoštevanje letošnje rdeče niti in stik z obiskovalci.

Tokrat so sodelovali tudi s klubi iz sosednjih držav, ki so bili združeni pod Tržnico brez meja in so prav tako predstavili svoje znamenitosti. Hkrati je po celotnem prizorišču potekal bogat spremljevalni program, kjer so se obiskovalci lahko preizkusili v različnih adrenalinskih in zabavnih igrah. Klubi so se med seboj pomerili v vlečenju vrvi, zmaga pa je pripadla Klubu ormoških študentov, ki so si priborili naziv najmočnejšega kluba. Tudi na glavnem odru smo lahko spremljali zanimiv in pester kulturni program.

Ob 13. uri se je pričela uradna otvoritev Škisove tržnice s mimohodom študentskih klubov in govori ministra Ivana Svetlika, ljubljanskega župana Zorana Jankoviča, predsednika vlade Boruta Pahorja in predsednika Zveze študentskih klubov Slovenije Marka Funkla. Zveza študentskih klubov Slovenije je skupaj s predstavniki študentskih klubov odločno izrazila nasprotovanje predlaganemu zakonu o malem delu. Svoj pogled na predlagan zakon sta predstavila tudi minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik in predsednik vlade Borut Pahor, ki sta se soočila z glasnim nasprotovanjem zakonu.
Predsednik države dr. Danilo Türk se je za odsotnost opravičil in poslal pismo študentom, ki je bilo prebrano na odru.

Mali oder je bil letos posvečen malemu delu. Pripravili so kviz o štipendijah in malem delu ter impro ligo o tej problematiki.

V večernem delu pa se je pričela zabava z glasbo. Na velikem odru so nastopili skupina Division, zmagovalka Škisolova, Kosta + Hamo & Tribute2love, Zaklonišče prepeva, Tide, Magnifico, Dubioza Kolektiv in Lollobrigida. Na malem odru so za ljubitelje elektronske glasbe poskrbeli Disco Bros., Blue&Deep, Manueldark vs. Spinne in Gramophonedzie.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.