Skrb za najmlajše

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Solidarnostni sklad za pomoč socialno ogroženim študentom, pričenjata projekt »Mladi za najmlajše«. S projektom, ki bo potekal vse do konca leta, želita tudi najmlajšim, ki jih šolanje šele čaka, pomagati pri osnovnem prebijanju skozi otroštvo. Trenutno se že nudi pomoč dvema družinama, v katerih si otroci le stežka privoščijo osnovne življenjske dobrine. Akcija se pričenja z zbiranjem materialnih sredstev v nakupovalnih središčih po Mariboru, hkrati pa ŠOUM poziva ostale dobre ljudi, da skušajo pomagati tudi s finančnimi sredstvi.

 

»ŠOUM želi tudi najmlajšim pomagati in jim omogočiti lažje prebijanje skozi otroštvo ter jim s tem olajšati pot do šolanja. Pozivamo vse, ki imajo doma kakšne odvečne uporabne stvari, da jih dostavijo na sedež ŠOUM. Poskrbeli bomo, da jih dobijo tisti, ki tovrstne stvari najbolj potrebujejo,« dodaja predsednik ŠOUM Jaka Žižek.

 

V kolikor kdo pozna družino, ki je potrebna pomoči, naj pošlje prijavo na mladi@soum.si. Akciji se je že pridružilo nakupovalno središče Europark Maribor, ki je za mariborsko družino darovalo vrednostni bon.

 

Projekt se danes pričenja z akcijo zbiranja materialnih sredstev v Mercator Centru Tabor II, do konca koledarskega leta pa bodo izpeljane številne akcije tako v Mariboru, kot v njegovi širši okolici.

 

Več informacij o humanitarnem projektu najdete na spletni strani www.soum.si/mladi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.