ŠKUC vabi na ustvarjalne delavnice GLBT literature

Answer sheets with Pencil drawing fill to select choice : education concept
Foto: sasirin pamai iz iStock

Vabljeni, da se pridružite ustvarjalnim literarnim delavnicam, na katerih se boste preizkušali v pisanju proze in poezije z GLBT tematiko ali motiviko. Seveda se boste tudi spraševali, kaj je gejevska in lezbična literatura, ter pogledali v zgodovino.

Pesniške delavnice bo vodil Brane Mozetič, dolgoletni pisec, prevajalec in urednik GLBT literature.

Prozne delavnice bo vodila Suzana Tratnik, dobitnica nagrade Prešernovega sklada, avtorica številnih knjig kratke proze in dveh romanov.

Delavnice žanrske pisave (fantasy, krimi, survival) bo vodila Vesna Lemaić, pisateljica in pobudnica delavnic trash pisanja.

 

Delavnice bodo potekale od oktobra do decembra na popoldanskih ali večernih srečanjih sredi Ljubljane.

 

Če želite na kateri od njih sodelovati, pošljite za poezijo deset pesmi (v eni datoteki) na brane.mozetic@guest.arnes.si, za kratko zgodbodve zgodbi v dolžini do pet strani (do 10.000 znakov) na naslov suzana.tratnik@amis.net, za žanrsko pisanje pa so potrebne le prijave na lemaic.vesna@gmail.com – do 15. septembra 2013. Pripišite čim več o sebi in omenite svoje ustvarjalne izkušnje, želje in potrebe.

O izbiri bodo prijavljeni obveščeni konec septembra. Praviloma bodo za vsako področje potekale po tri delavnice. Rezultate delavnic bodo z vašim dovoljenjem objavili tudi na internetni strani.

Udeležba je prostovoljna in brezplačna. Pogoj zanjo je dostop do elektronskega naslova in zmožnost dela v skupini.

Več informacij tukaj.

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.