Slovenija v temi

23. marca bo Slovenija za 1 minuto ostala v temi.

WWF poziva ministre in slavne osebnosti da izzovejo državljane Slovenije s svojimi obljubami in s tem pripomorejo k uveljavitvi bolj trajnostnih ukrepov in politik na področju varstva okolja. Poleg tega WWF poziva tudi župane vseh mest Slovenije da se pridružijo akciji in izklopijo luči na znamenitostih v svojih mestih

.

WWF, globalna nevladna organizacija za zaščito narave, sedmo leto zapored organizira »Uro za Zemljo« ali »Earth Hour«, največjo svetovno prostovoljno akcijo za ohranitev našega planeta. WWF želi spodbuditi državljane in podjetja, da se pridružijo pobudi 23. marca ob 20:30 in izključijo svoje luči za eno uro. Od leta 2007, ko se je »Ura za Zemljo« organizirala le v Sydneyju v Avstraliji in je v njej sodelovalo 2,2 milijona ljudi, se je akcija hitro razširila na več kot 7000 mest v 152 državah z več sto milijoni udeležencev na vseh sedmih celin.

»”Ura za Zemljo” je vedno bila več kot le kampanja za ugašanje luči. Prvič lahko vidimo konkretne in izjemno rezultate akcije, ki vodijo k doseganju naše dolgoročne vizije t.j. ohranitve planeta za prihodnje generacije,« je na novinarski konferenci v četrtek, 28. februarja v Singapurju dejal Andy Ridley, izvršni direktor in ustanovitelj projekta »Ura za Zemljo«.

Letošnja akcija nadgrajuje lani začeto kampanjo »JAZ BOM! KAJ PA TI?« v kateri se številni ljudje iz celega sveta zavežejo eni aktivnosti, hkrati pa izzovejo tudi druge da naredijo nekaj konkretnega za rešitev naših globalnih okoljskih težav. Evropski komisar za okolje Janez Potočnik je že posnel svoj izziv, v katerem je obljublja, da bo pel pred 1000 ljudmi, če se bo enako število ljudi za en teden odpovedalo avtomobilu. Izziv si lahko pogledate tukaj: http://www.youtube.com/watch?v=RcZPzDX9NBI

 

WWF poziva ministre in slavne osebnosti da izzovejo državljane Slovenije s svojimi obljubami in s tem pripomorejo k uveljavitvi bolj trajnostnih ukrepov in politik na področju varstva okolja. Poleg tega WWF poziva tudi župane vseh mest Slovenije da se pridružijo akciji in izklopijo luči na znamenitostih v svojih mestih.

“Ura za Zemljo” 2013 se bo odvila v soboto 23. marca med 20:30 in 21:30

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.