Slovenski študenti podprli avstrijske kolege

Včeraj, 28. oktobra, so slovenski študenti izrazili podporo kolegom iz sosednje Avstrije z udeležbo na protestih proti omejevanju dostopnosti visokega šolstva z uvedbo oz. višanjem šolnin ter proti splošnemu zmanjševanju finančnih sredstev, ki jih avstrijska država namenja za visoko šolstvo.

Na Dunaju je skupina slovenskih študentov doživela topel sprejem na skupnem srečanju z avstrijskimi študenti v okupirani predavalnici Univerze na Dunaju. Slovenski študenti so nagovorili avstrijske kolege in izrazili podporo ter solidarnost vsem študentskim gibanjem po svetu za dostopnost študija. Predstavniki Študentske organizacije Slovenije so predali tudi pismo podpore, v katerem so obsodili nastalo situacijo, ki predstavlja jasen napad na pravice študentov o javno dostopnem izobraževanju, ki ne sme biti privilegij, ampak pravica vsakega posameznika.

S predajo tisočih piščalk je petnajst predstavnikov slovenskih študentov simbolično izrazilo pomoč v boju za boljši študentski jutri. Prav tako pa so se s transparentom »STUDENTS FROM SLOVENIA ARE WITH YOU!!! – NIEMALS AUFGEBEN« (ŠTUDENTI IZ SLOVENIJE SMO Z VAMI!!! – NIKOLI NE OBUPAJTE) pridružili sprevodu po ulicah Dunaja, na katerem je sodelovalo več kot 10.000 študentov. Na ta način so slovenski študenti solidarnostno protestirali skupaj z avstrijskimi kolegi ter simbolično pokazali, da so to pripravljeni storiti tudi doma.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.