Služba me ne išče

Ste že slišali za Nefiks?

Ideja Nefiksa je beleženje neformalno pridobljenega znanja. Ideja je nastala kot partnerski projekt mladinske organizacije Društva mladinski ceh in Urada RS za mladino, zdaj pa deluje pod okriljem Zavoda Nefiks. Nastal je po skandinavskem modelu in je bil na podlagi analize in izkušenj snovalcev prilagojen in implementiran v slovenski mladinski prostor. 

Mladi se učijo v različnih življenjskih situacijah, pri temu pridobivajo dragocene življenjske izkušnje, kompetence, ki so prenosljive v zaposlitev in nadaljnje izobraževanje .  Ravno tukaj se je rodila ideja, da je potrebno znanja in kompetence nujno zabeležiti, na način, ki bo primeren tako za potrebe nadaljnjega izobraževanja, kakor tudi potrebe zaposlovanja. 

Vzpostavili so sistem,ki sistematično, smiselno in natančno beleži in zapisuje kompetence mladega posameznika na enem mestu, omogoča pa tudi izpis Europass življenjepisa. Mladim omogoča enostavno, brezplačno elektronsko verzijo, ki je dostopna vsem. Motivira jih k učenju, udejstvovanju in razvoju vedno novih kompetenc in predstavlja orodje,ki mlademu človeku pomaga opisati in samo oceniti vrednost svojega znanja.

Več o projektu si oglejte na njihovi spletni strani

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.