SMG se že pripravlja na jesen

Po uspešni sezoni 2009/10 člani Slovenskega mladinskega gledališča obljubljajo, da bo prihajajoča še bolj pestra in raznolika, kot je bila letošnja. Za gledalce pripravljajo nove predstave, polne preobratov in presenečenj.

V letošnji sezoni so se igralci Slovenskega mladinskega gledališča gledalcem med drugim predstavili v Amado mio, Sla, Peklenska pomaranča, Preklet naj bo izdajalec svoje domovine, Šumi in Vampir. Po dobrem zaključku pa so SMG-jevci z mislimi in telesi že pri ustvarjanju programa za novo abonmajsko sezono 2010/11. V središče sezone so postavili umetnika, njegovo strast, bolečino in vznesenost. Gledališčniki bodo skozi sezono izrisali tri portrete odrskih umetnikov.

V režiji Marka Mlačnika bo v SMG po monodrami pisatelja Normana Allena nastala predstava Zadnji ples Nižinskega, ki prikazuje življenje umetnika, ki svojo shizofrenijo med drugim doživlja skozi vlogo učitelja baleta, sestre Bronje ter ljubimca in producenta Djagileva.

Pod režijsko taktirko Eduarda Milerja bodo mračno dobo nacizma predstavili skozi oči bolno ambicioznega igralca Hendrika Höfgena v predstavi Mefisto. Höfgen izraža poteze Mannovega svaka Gustava Gründensa, ki je v tistem času veljal za najslavnejšega nemškega igralca. Zanj je značilna njegova preobrazba iz komunista v nacista ter kasneje v liberalca.

Maruša Geymayer – Oblak bo v svojem avtorskem projektu z naslovom Diva svetnica mati prasica zarisala štiri obraze igralke. V predstavi bo osrednje zanimanje, kakšna naj bo igralka – častilka popolnosti ali nepopolna oseba, ki se lahko poistoveti z gledalci.

Poleg treh osrednjih predstav v SMG pripravljajo še tri nova dela. V režiji Vita Tauferja bodo temeljni konflikt Cankarjevih dram predstavili v Pohujšanju v dolini šentflorjanski, pod taktirko Matjaža Bergerja bodo uprizorili Shakespearovega Kralja Leara, v režiji Matjaža Pograjca pa bodo odigrali priredbo Oliverja Twista, ki jo je napisala Blažka Müller Pograjc.

Za vas so že pripravili tri abonmaje; Mladinskega, Odprtega mladinskega in Abonma Kekec. V vse abonmaje za sezono 2010/11 se lahko vpišete do 24. junija oziroma med 1. septembrom in 23. oktobrom 2010. Pri vpisu do 24. junija dobite tudi brezplačno vstopnico za predstavo po lastni izbiri. Več o abonmajih si lahko preberete na spletni strani www.mladinsko.com.

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.