Smo študentje zadovoljni? Izrazi svoje mnenje

Ponovno poteka raziskava EVROŠTUDENT VII – Socialni in ekonomski pogoji življenja študentov v Evropi, v kateri sodeluje tudi Slovenija.

Raziskava preiskuje socialno in ekonomsko stanje ter razne težave študentov v Sloveniji. Zbrane podatke se primerja s podatki iz drugih evropskih držav, pomagajo pri razumevanju stanja študentov in spreminjanju nacionalnih politik za izboljšanje študija v Sloveniji.

Zakaj sodelovati? Študentje sami najboljše vemo, kakšna je naša situacija. To je priložnost, da jo predstavimo ter po možnosti prispevamo k izboljšanju položaja študentov in kakovosti študija v Sloveniji in drugod po Evropi.

Vprašalnik vsebuje vprašanja v zvezi s študijem, študentskim delom, stroški, stanovanjskimi razmerami ipd. Sodeluješ lahko do 15. junija 2019 na tej povezavi: vprašalnik.

 

Študentje po Evropi, ki ne živijo s starši, povprečno delajo plačano delo 2 uri na teden več kot tisti, ki živijo doma s starši.

Rezultate IV raziskave za Slovenijo lahko prebereš v tem dokumentu. Rezultati vseh preteklih raziskav pa so na voljo na spletni strani EUROSTUDENT.

Prejšnji članekPosodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone, kot sta Mate 9 in P10!
Naslednji članekKako lahko sami vplivamo na maksimalen izkoristek časa?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.