Smo študentje zadovoljni? Izrazi svoje mnenje

Ponovno poteka raziskava EVROŠTUDENT VII – Socialni in ekonomski pogoji življenja študentov v Evropi, v kateri sodeluje tudi Slovenija.

Raziskava preiskuje socialno in ekonomsko stanje ter razne težave študentov v Sloveniji. Zbrane podatke se primerja s podatki iz drugih evropskih držav, pomagajo pri razumevanju stanja študentov in spreminjanju nacionalnih politik za izboljšanje študija v Sloveniji.

Zakaj sodelovati? Študentje sami najboljše vemo, kakšna je naša situacija. To je priložnost, da jo predstavimo ter po možnosti prispevamo k izboljšanju položaja študentov in kakovosti študija v Sloveniji in drugod po Evropi.

Vprašalnik vsebuje vprašanja v zvezi s študijem, študentskim delom, stroški, stanovanjskimi razmerami ipd. Sodeluješ lahko do 15. junija 2019 na tej povezavi: vprašalnik.

Študentje po Evropi, ki ne živijo s starši, povprečno delajo plačano delo 2 uri na teden več kot tisti, ki živijo doma s starši.

Rezultate IV raziskave za Slovenijo lahko prebereš v tem dokumentu. Rezultati vseh preteklih raziskav pa so na voljo na spletni strani EUROSTUDENT.

Sabina Zorman
Sabina Zorman

Spet se sonce svetlika skozi steklo slaščičarne, simfonija sambe simbolno slika solze sadja. Sreča. Svoboda.

Bodi prvi in oceni prispevek: 1 zvezdica2 zvezdici3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdic
Loading...

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.