Socialni inkubator

Socialni inkubator je skupnost kreativnih mladih podjetnikov in podjetnic, ki živijo družbeno odgovorno. Njihovo poslanstvo je podpiranje študentov pri načrtovanju, ustanavljanju in vodenju socialnih podjetji.

 

Socialni inkubator je skupnost kreativnih podjetnikov. So laboratorij za testiranje podjetniških idej, ki v sebi nosijo več kot le orodje za služenje denarja. So družabni prostor, ki bo spremenil svet na bolje in so poligon za tiste, ki želijo o solidarnosti in pravičnosti ne le govoriti ampak ju živeti. 

 

Socialni inkubator je skupnost mladih kreativnih podjetnikov in podjetnic, ki živijo družbeno odgovorno. Med sabo sodelujejo in prispevajo k družbi. So zatočišče za podjetje druše, nakodrane možgane in pridne roke. 

 

Socialni inkubator je projektni partner Zavoda za delovanje, razvoj in izobraževanje socialnega podjetništva Karona projektu KAROcikel. Projekt se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človekovih virov za obdobje 2007-2013. 

 

Njihovo poslanstvo je podpiranje študentov pri načrtovanju, ustanavljanju in vodenju socialnih podjetji. Ustanovila ga je Študentska organizacija Univerze v Ljubljani. Njihova vizija pa je postati ključni nosilec razvoja socialnega podjetništva v osrednji slovenski regiji, ki ga odlikujejo kreativnost, sodelovanje in multi-disciplinarno delo z mladimi. Cilj je nuditi podporo mladim socialnim inovatorjem, ustvarjati nova delovna mesta za mlade in povečati prepoznavnost in vlogo socialnega podjetništva.

Socialno podjetništvo

 

Socialno podjetništvo je oblika podjetništva, ki krepi družbeno solidarnost in kohezijo. Spodbuja sodelovanje ljudi in prostovoljsko delo. Primarni cilj te oblike podjetništva je ustvarjanje novih delovnih mest za skupine ljudi, ki so ranljive in imajo manjše možnosti zaposlovanja (starejši delavci, iskalci prve zaposlitve,bivši uporabniki drog, bivši kaznjenci, Romi, osebe s posebnimi potrebami, gibalno ovirane osebe…). 

Poleg ustvarjanja delovnih mest pa je značilnost socialnih podjetji tudi opravljanje družbeno koristnih dejavnosti (socialni turizem, eko predelava hrane, mladinsko delo, pravična trgovina, promocija zdravega načina življenja…). 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.