SOLE & THE SKYRIDER BAND

23.1.2010 ob 22.00, MENZA PRI KORITU, AKC Metelkova mesto

Društvo KAPA predstavlja:
SOLE & THE SKYRIDER BAND (Anticon/ZDA)
http://www.myspace.com/soleandtheskyriderband

+ DJ ESCO (Rapetek)

Vstopnina: 10 € z rezervacijo na www.galahala.com, 13 € na dan koncerta

Po dveh triumfalnih ljubljanskih nastopih se ustanovitelj kultne new-wave avantgardne založbe “Anticon” Tim Holland alias Sole še enkrat vrača na mesto zločina – tokrat z najnovejšim albumom “Plastique”.

Njegov tretji ljubljanski nastop bo Solovo intimno in ekspresivno glasbeno zasnovo z močnim osebnim pečatom pospremil The Skyrider band. Skupaj snujejo kohezivno, dinamično in zanimivo celoto, ki jo vpenjajo v direktno kritiko sveta. V poetičnem stilu Sole glasbeno izkušnjo, tlakovano na sebi lastnem pečatu introspektivnosti, prepleta z osnovno rapersko formo, ki pa se ne izkazuje preko klasičnega raperskega vzorčenja, marveč svojo alternativno držo refleksira preko izraznosti svojega Skyrider Banda.

Sole je svojo poetsko-rapersko pot pričel kot ustanovitelj in solastnik podzemne in alternativne hiphoperske založniške hiše “Anticon”, ki je sčasoma prerasla v protagonista drugače mislečega, bolj izpovednega hiphopa in postala pravi hit med podtalno glasben srenjo. Leta 2000 izdana plošča “Bottle Of Humans” mu je prinesla plejado odličnih kritik, preboj med nesmrtne revolucionarje “drugačnega” hiphopa pa mu je prinesel minimalistični “Selling Live Water”, s katerim je pozornost vzbudil tudi v vseh največjih alternativnih glasbenih medijih. Podajanje vsebine preko atipičnih raperskih beatov in s poudarjenimi asonancami in ostalimi pesniškimi figurami pa je po nekajletnem zatišju znova vzplamtelo pred dobrima dvema letoma, ko je Sole izdal svojo prvo ploščo, soustvarjeno z zasedbo Skyrider Band. Album “Sole and Skyrider Band” je prikazal zanimivo kombinacijo temačnega, abstraktnega, sarkastičnega in metafor polnega rapanja ter brezkompromisnost bendovske igrivosti.

Podajanje vsebine na povsem drugačen način, kot s klasično rapersko retoriko, je dobilo svoje nadaljevanje v albumu, kjer ni sodeloval z bendom, “Desert Eagle” (2008), konec leta 2009 pa je na police prispel še njegov najnovejši album “Plastique”, znova oplemeniten z zasedbo Skyrider Band. Odmik od nekorektne politične tekstualnosti k bolj postmodernističnem neredu, segajočem od globoko introspektivnih osebnostnih blodenj do svetovnih videnj, bodo Sole & Skyrider band izdatno predstavili v soboto, 23.januarja 2010 v Menzi pri Koritu, na koncertu pa ne bo umanjkal niti Solov starejši material.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.