Solidarnostni sklad bo podelil za 57.600 evrov socialnih pomoči

Solidarnostni sklad, ustanova za pomoč mladim, je objavil razpis, na podlagi katerega bo v študijskem letu 2009/2010 socialno ogroženim študentom namenil 57.600 evrov pomoči.
Sredstva iz naslova razpisa so namenjena za plačilo bivanja in prehrane med študijem, pri čemer velja opozoriti, da lahko študenti zaprosijo le za eno obliko pomoči.
Solidarnostni sklad bo pri plačilu bivanja v študentskih domovih v Mariboru (tudi v zasebnem domu Tomi), Ljubljani, Celju in Kranju v okviru razpisa finančno pomagal 80 študentom z enotnim zneskom 40 EUR. Razliko do polne cene pa si študenti krijejo sami. Za plačilo bivanja v študentskih domovih je na voljo skupno 28.000 EUR. Preostanek sredstev, 28.000 EUR, bo sklad namenil za plačilo stroškov nesubvencioniranega dela študentske prehrane (bonov), do česar bo prav tako upravičenih 80 prosilcev.
Na razpis se je treba prijaviti do 15. oktobra 2009, kandidati pa morajo izpolnjevati naslednja pogoja: imeti morajo status študenta na Univerzi v Mariboru, dohodek na družinskega člana v letu 2008 pa ne sme presegati celoletnega zneska v višini 130 odstotkov zajamčene bruto plače. V kolikor bo število prosilcev preveliko, bodo izbrani kandidati z ustrezno utemeljitvijo izjemnega družinskega, osebnostnega in socialnega stanja ter kandidati z manjšim dohodkom na posameznega družinskega člana. Vse informacije o razpisu so na voljo na spletni strani www.solidarnostnisklad.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.