ŠOUM in študentske družine za otroke v UKC Maribor

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Klub študentskih in dijaških družin Maribor (KŠDDM), sta v sodelovanju z UKC Maribor, tudi letos pričarala božično vzdušje otrokom, ki te praznične čase preživljajo v bolnišnici. Ekipa študentov in študentske družine, so skupaj z otroci postavili božično drevo, ter z njimi preživeli nekaj časa.

 

V sredo, 4. 12. 2013, so v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK potekale ustvarjalne delavnice, na katerih so sodelavci ŠOUM, ter člani Kluba študentskih in dijaških družin Maribor izdelovali božične okraske in voščilnice. Na delavnicah so sodelovali tudi študenti, ki so v Mariboru na študijski izmenjavi. Vsi izdelki so bili uporabljeni na Kliniki za pediatrijo, otroci pa so prejeli tudi simbolična božična darila.

 

»V tem prazničnem času, ko smo sicer vsi navdahnjeni z energijo, pričakovanji ter večjim upanjem, je  veliko takih, ki zaradi različnih okoliščin, ne morejo preživeti teh prazničnih dni, kot bi si sami želeli. Eni izmed njih so tudi otroci, ki bodo praznike preživeli v bolnišnici. Zato smo želeli za njih storiti nekaj dobrega in jim skušali vsaj nekoliko pričarati praznični duh. Pomagali smo jim tudi pri okrasitvi božičnega drevesca, razdelili jim darila in jim z druženjem pričarali praznično vzdušje«, je povedala Mateja Lašič, koordinatorica projekta ter podsekretarka na Oddelku za socialna in zdravstvena vprašanja ŠOUM.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.