ŠOUM na pomoč študentom invalidom pri študiju

Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) in Društvo študentov invalidov Slovenije (DŠIS) bosta tudi letos, s sofinanciranjem, v skupni vrednosti 2.000 evrov, skušala študentom invalidom omogočiti kakovosten in predvsem enakovreden študij. Zato pozivata vse študente invalide, ki potrebujejo pomoč, ki jim lahko olajša študij, sofinanciranje bivanja, prevoza, pripomočka ali kakšne druge storitve, da pošljejo prijavo.

 

Na razpis se lahko prijavijo vsi, ki imajo status študenta invalida na Univerzi v Mariboru ali status študenta invalida na višji strokovni šoli v statistični regiji Podravska ali Pomurska. Poleg sofinanciranja pripomočkov, bodo sredstva letos namenili tudi za druge storitve, ki so povezane s študijem (npr. sofinanciranje prevoza, sofinanciranje bivanja itd).

 

Prošnje se sprejemajo na elektronskih naslovih aljaz.kovacic@soum.si ali natasa@dsis-drustvo.si.. Prijava naj vsebuje kratko motivacijsko pismo z vsebino kaj, zakaj in kako bo ta pripomoček olajšal študij.

 

Aljaž Kovačič, vodja projekta dodaja: »Na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru se zavedamo, da je potrebno študentom invalidom omogočiti lažji in kakovostni študij. V ta namen že vrsto let pomagamo s sofinanciranjem pripomočkov študentom invalidom, letos pa temu dodajamo tudi sofinanciranje ostalih storitev, ki bomo študentom pomagale. Pozivamo vse, da se opogumijo in pošljejo prijavo, saj verjamemo, da marsikdo potrebuje pomoč.«

 

Vsi pogoji in dodatna navodila prijav so objavljeni na spletni strani ŠOUM in na spletni strani Društva študentov invalidov Slovenije. Prijave se zbirajo celotno leto oziroma do porabe sredstev.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.