Pomoč pri odstranjevanju snega

V okviru programa »Aktivna POMLAD«, ki ga Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) izvaja v sklopu Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, v teh dneh poteka pomoč pri odstranjevanju snega starejšim in invalidnim občanom mesta Maribor. ŠOUM s svojimi prostovoljci sodeluje s Centrom za pomoč na domu, ki posreduje naslove občanov, ki so pomoči najbolj potrebni.

 

ŠOUM je aktivnosti pričela že v ponedeljek, ko so prostovoljci odstranjevali sneg na desetih lokacijah po Mariboru, v okviru programa »Aktivna POMLAD« pa bo v tem letu tovrstnih akcij še veliko.

 

Danijel Močnik, vodja projekta dodaja: »Veseli smo, da lahko pomagamo starejšim občanom in da na koncu dneva vidimo njihove nasmejane ter zadovoljne obraze. ŠOUM pa poleg pomoči na domu v teh dneh odstranjuje sneg tudi v samem študentskem kampusu in na bolj prehodnih študentskih poteh.«

 

Prostovoljci ŠOUM bodo na terenu tudi v naslednjih dneh. Ekipi se lahko pridružijo tudi ostali prostovoljci, ki želijo priskočiti na pomoč starejšim občanom oziroma tistim, ki si težko pomagajo sami. V kolikor je kdorkoli pripravljen pomagati naj kontaktira vodjo projekta na elektronski naslov danijel.mocnik@soum.si.

 

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.