Spektakel borilnih veščin: kitajski Shaolin Kung Fu

V nedeljo, 9.3.2014, prihajajo v Dvorano Tivoli menihi iz osrednje kitajske pokrajine Henan, blizu svete gore Songshan, oziroma iz templja Shaolin. Za budiste in vse ki jih zanimajo borilne veščine je to sveto mesto. Budisti šaolin izvajajo telesno vadbo na najvišji možni način. Njihova posebnost je, da z  meditacijo in vadbo dosegajo nadpovprečne fizične sposobnosti, ki so temelj za razvoj borilnih veščin kot je tudi kung fu. Tehnika, ki jo prakticirajo že več kot 1500 let, temelji na obvladovanju življenjske energije Qi.

Njihovo predstavo sestavljajo vrhunske telesne vaje. Vodi jih 77-letni mojster templja in skupina shamisov (mladih menihov). Qi je energijski tok v človeškem telesu, ki ga je mogoče blokirati ali spodbujati z meditacijo ali dihalnimi tehnikami. Na ta način so lahko krajši čas imuni na bolečino ali poškodbo oziroma uporabljajo tok Qi za zdravljenje.

Med drugim lomijo železne palice z udarjanjem ob lastno telo, lebdijo z lastnim telesom na osti sulicah na najbolj občutljivih delih telesa, razbijajo zid z lastnim telesom,  premikajo predmete z energijo in uprizarjajo druge spektakularne veščine.

Predstava je primerna za vse, ki jih zanimajo umske borilne veščine, duhovnost, spoznavanje skrivnostne energije moči, či gonga in meditacija.

Obljubljajo, da bo lahko sodelovalo tudi občinstvo.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.