»Spoznavam poklice in ustvarjam projekte!«

Mladi udeleženci Podjetnega petka, ki ga organizira Zavod Nefiks, so se danes v okviru vseslovenskega projekta »VRAČAM DRUŽBI – AmCham teden korporativnega prosotovljstva«, ki je organiziran skupaj s Slovensko filantropijo in Ameriško gospodarsko zbornico, spoznali s podjetjem Energetika. NET. Partner projekta je Ameriško veleposlaništvo v Republiki Sloveniji, častni pokrovitelj projekta pa je Predsednik RS Borut Pahor.

 

Dogodek, ki se je odvijal v Centu energetskih rešitev, je bil zanimiv predvsem za mlade, tako za dijake kot tudi za študente. Odvijal se je v neformalnem duhu ter prinesel velik doprinos udelžencem, predvsem iz vidika povezovanja mladih z gospodarstvom ter zaposlitvenega opismenjevanja. Jaka 17, je navdušen nad tako sproščenim timom, kot delujejo v podjetju Energetika.NET.

 

Energetika.NET je vodilna medijsko – založniška hiša in izstopajoč organizator dogodkov na področju energetike in ekologije že več kot desetletje. Dnevno poročajo o aktualnih energetskih, ekoloških in nekaterih političnih ter gospodarskih dogodkih. Organizirajo poslovne konference, seminarje ter brezplačne energetske in trajnostne dogodke in izvajajo trajnostne založniške projekte. Udeležence je sprejela direktorica in urednica Alenka Žumbar Klopčič, ki je predstavila podjetje in poudarila, da morajo mladi stopiti ven iz klasičnega okvirja in predstaviti svoje prednosti na bolj zanimiv način.

 

Udeležence so pozdravili tudi izvršna urednica Ana Vučina Vršnak, ki je predstavila dopisništvo in novinarsko delo doma in v tujini, komercialistka Janja Lepenik, ki je povedala veliko novega o trženju in partnerstvu, koordinator Miha Zalokar in organizatorka dogodkov Mateja Kegel Kozlevčar, ki je predstavila organizacijo dogodkov in usmerjala mlade v praktičnih delavnicah, v katerih so se naučili pisati sporočila za javnost.

 

Namen Podjetnih petkov je, da mladi dobijo inovativno priložnost, da tako spoznajo ljudi, ki jim lahko pomagajo na poti njihovega kariernega razvoja in s tem pridobijo kompetence zaposlitvene pismenosti in socialnega kapitala.

 

Udeleženci so bili nad dogodkom navdušeni, največji izziv pa jim je predstavljal del »Praktične delavnice«, kjer so se morali razdeliti v skupine in narediti svoj projekt. Udeleženec Jure, 18 pravi, da bi morali imeti več takšnih dogodkov, saj je pridobil veliko uporabnih informacij, za katere meni, da mu bodo v prihodnosti prišle še kako prav. Špela, 17 pravi, da ji je bilo zelo všeč neformalno druženje z ekipo v času odmora, saj je lahko dobila osebni stik z njimi.

 

Udeležencem bodo na Zavodu Nefiks dogodek vpisali v Nefiks – indeks neformalnega izobraževanja in na tak način poskrbeli, da se bo pridobljeno neformalno pridobljeno znanje tudi zabeležilo. Mladi dogodek pozdravljajo, mnogi izmed njih pa si podobnih aktivnosti še želijo.  

 

Suzana Tahiri

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.