Sprehod skozi zgodovino – od Emone do srednjega veka

Ljubljana, Slovenia - February 06, 2018: Preseren Monument  view from the street
Foto: Vedad Ceric iz iStock

30.9. do 2.10.2011, staro mestno središče Ljubljane

 

Gre za sklop prireditev, v okviru katerega je letos pod istim nazivom združen Festival srednjeveške in renesančne glasbe in  Srednjeveški dan v Ljubljani. Na festivalu sodelujejo številni glasbeniki, plesalci, mečevalci, vitezi, igralci in drugi ustvarjalci.

Na različnih lokacijah po starem delu mesta bo potekal Festival srednjeveške in renesančne glasbe. Nastopil bo ansambel Musica Cubicularis iz Slovenije, Fata la Parte iz Švice ter solist Norbert Rodenkirchen iz Nemčije. Z igranjem na stara glasbila nam bodo približali glasbo srednjeveških in renesančnih skladateljev ter umetnikov.

V soboto, 1.10.2011, pripravljajo organizatorji skupaj z Veleposlaništvom republike Poljske prireditev Dan Emone – Odprava po jantar, pri kateri bodo sodelovali rimski vojščaki, ki bodo spremljali repliko starega jantarnega voza, kakršen je nekoč vozil po rimskem cesarstvu. Rimski voz bo  spremljalo veliko legionarjev in vestalk, konjeniški  klub Ptuj, plesna skupina Celje ter legionarji Grand hotela Primus s Ptuja. Replika rimskega voza izvira iz poljskega mesta Kališe in potuje po nekdanji jantarni poti.

Potek sprevoda: Križevniška ulica – Breg- Prešernov trg (parada)– Kongresni trg.

 

V nedeljo, 2.10.2011, pa bo srednjeveški dan. Ogledali si bomo lahko nastope skupin v srednjeveških nošah, poslušali srednjeveško in renesančno glasbo, ne bodo pa manjkale tudi številne ustvarjalne delavnice, družabne igre in ples, srednjeveška tržnica in srednjeveška tiskarna.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.