Novi srednješolski programi, ki bodo na voljo v 2024/25

Novi srednješolski programi 2024/2025
Novi srednješolski programi 2024/2025 Foto: tiero iz iStock

Šolskega leta še ni konec, vseeno pa je začetek leta čas za napoved prihajajočega šolskega in študijskega leta. V tem primeru gre za šolsko leto 2024/25, ki je tudi osnova tokratnega prispevka. Vsako leto poročamo o novih srednješolskih programih na katere se lahko prijavijo osnovnošolci, ki zaključujejo prvi del svojega izobraževanja. Tudi letos prinašamo 9 novih srednješolskih programov, ki jih je možno izbrati.

Ne spreglej! Razpis za vpis v srednje šole 2024/2025.

Dva nova srednješolska programa v Ljubljani, Mariboru in Radovljici

Na največ šolah bo sveže vpeljan program Pomočnik v biotehniki in oskrbi, ki ga je moč izbrati v Radovljici, Ljubljani in Ajdovščini. Radovljica se veseli še programa Farmacevtski tehnik, ki je dodan, Ljubljana pa se na Srednji zdravstveni šoli veseli programa Gimnazija.

Dva nova programa sta tudi v Mariboru, kjer se bo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem izvajal program Ekonomska gimnazija, na Konservatoriju za glasbo in balet MB pa bo program Umetniška gimnazija – glasbena smer, modul Jazz in zabavna glasba na voljo na celotnem programu.

Modern style classroom in the morning 3d render,The rooms have white walls and wooden floor, decorated with wooden tables and chairs, large windows overlooking natural views.
Foto: runna10 iz iStock

Novi srednješolski programi, ki se bodo izvajali z novim šolskim letom 2024/2025

  • na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica, Srednji trgovski in aranžerski šola Ljubljana in Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina program Pomočnik v biotehniki in oskrbi,
  • na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci program Slaščičar,
  • na Grmu Novo mesto – Centru biotehnike in turizma, Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji, program Mehanik kmetijskih in delovnih strojev,
  • na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje program Mehatronik operater,
  • na Srednji gostinski in turistični šoli Radovljica program Farmacevtski tehnik,
  • na Srednji zdravstveni šoli Ljubljana program Gimnazija,
  • na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Maribor program Ekonomska gimnazija,
  • na Šolskem centru Škofja Loka, Srednji šoli za strojništvo, in Izobraževalnem centru Piramida Maribor program Tehniška gimnazija,
  • na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor pa je po novem na programu Umetniška gimnazija – glasbena smer, modul Jazz in zabavna glasba na voljo tudi na celotnem programu in ne samo na vzporednem delu.
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajvečkrat izposojene knjige v letu 2023
Naslednji članekPovej naprej! ZD Celje v boj proti pljučnici.
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.