Ste že slišali za Bloomberg Assessment Test?

Na Fakulteti za matematiko in fiziko bo 21. aprila 2012 potekalo testiranje v sklopu Bloomberg Institute. Študentom se lahko ponudi priložnost dela ali opravljanja prakse.

Bloomberg Institute organizira test za vse, ki vas zanima kariera v financah. V sodelovanju z AIESEC –om in Fakulteto za matematiko in fiziko nudi študentom brezplačno testiranje finančnega znanja (BAT). Študentje bodo s tem pridobili dodaten vpogled v svoje finančno znanje, hkrati pa bodo vpisani v bazo (Talent Search), preko katere jih bodo na podlagi doseženih  rezultatov kontaktirale finančne institucije in jim ponudile priložnost za delo v obliki praks oziroma rednega dela. Talent search je orodje, ki ga delodajalci uporabljajo za iskanje nadarjenih kandidatov in jim ponudijo zaposlitev s polnim delovnim časom ali opravljanje prakse. Namen Talent Search-a je iskanje primernih kandidatov za delodajalce na področjih, kjer potrebujejo ustrezne kadre. Tako iščejo kandidate z dobrimi rezultati samo na področjih, ki jih bo kandidat potreboval na delovnem mestu. To pomeni, da študentom ni potrebno dobro opraviti celotnega testa, temveč je ključno, da pokažejo na katerih področjih s svojimi znanji in sposobnostmi pozitivno izstopajo.

Namenjeno je tudi podiplomskim študentom in podiplomskim absolventom Ekonomske fakultete smeri Bančni in finančni management, Denar in finance, Kvantitativne finance in aktuarstvo in IMB – smer Finance. Test vam bo omogočil stik s potencialnimi delodajalci v Evropi in po svetu. V sistem je vključeno že več kot 20.000 finančnih podjetij oziroma institucij, ki iščejo primerne kadre. Testiranje bo potekalo 21. aprila 2012 na Fakulteti za matematiko in fiziko. 


Študentje bodo poleg tega, da jih bodo vpisali v bazo pridobili tudi vpogled v prednosti in slabosti svojega finančnega znanja, predstavili svoje znanje finančnim institucijam iz vsega sveta, pridobili možnost kontakta za prakse in redno delo v finančnih institucijah. 

Kako se prijavim?

Na uradni strani Bloomberg Institute (www.takethebat.com) si morate ustvariti profil. Kliknite Students -> Learn more in potem izberete možnost Register.  Pri vprašanju  Country izberete Slovenia in  University of Ljubljana  – Faculty of Mathematics and Physics. (Tudi če ste študent druge fakultete na primer Ekonomske fakultete na tem mestu izberete Faculty of Mathematics and Physics, saj gre tu le za prijavo glede lokacije testiranja.) Nato nadaljujete z registracijo.  Na tem naslovu bodo na voljo  tudi  rezultati testiranja in vse nformacije glede možnosti praks in opravljanja rednega dela v finančnih institucijah po svetu.

Nekaj o Bloomberg testu

BAT je standardizirani spletni test preko katerega se oceni znanje študentov s področja financ in splošnih ekonomskih znanj. Namenjen je pomagati študentom, da se zaposlijo. Test traja 3 ure in je razdeljen na 11 sklopov, ki je razdeljen na dva dela in sicer znanja s področja financ in karierne spretnosti.

Področja, ki jih pokriva so vrednotenje podjetij, finančni trgi, finančne analize letnih poročil, investicijsko bančništvo, investicijski management, analitično sklepanje, matematične spretnosti, etična presoja in jezikovne spretnosti.

 


Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.