Študenti dijakom: največji neformalni informativni dan

V soboto, 6. februarja 2010, bo Ekonomsko-storitveni izobraževalni center Kranj prizorišče največjega
neformalnega informativnega dneva Študenti dijakom, ki bo dijakom zadnjih letnikov pred odločitvijo o
izbiri pravega študija pomagal z nasveti iz prve roke. Projekt vsako leto obišče skoraj 1.000 dijakov.
Študenti dijakom, projekt v organizaciji Kluba študentov Kranj, bo na prvo februarsko soboto dijakom zaključnih letnikov na enem mestu ponudil informacije o veliki večini slovenskih študijskih programov. Na vprašanja maturantov, za katere ponavadi na uradnih predstavitvah študijskih programov ni časa, bodo odgovarjali študentje izbranih smeri.

Lani so predstavili prek 30 fakultet, poleg osnovnih informacij o programih pa bodo študentje z bodočimi bruci delili svoje študijske izkušnje, razkrili, kateri profesor je najbolj zahteven, koliko casa preždijo za knjigami oziroma koliko prostega casa jim ostaja, ali je prisotnost obvezna, kakšne so novosti bolonjske reforme in kakšne so njihove zaposlitvene možnosti. Predavanja bodo zgošcena v dopoldanskem delu dneva, urnik predavanj bo kmalu objavljen na spletni strani www.ksk.si/sd.

Poleg neformalnega informativnega dneva bodo maturantje vseh gorenjskih in ljubljanskih srednjih šol konec januarja na šoli prejeli barvno vpisno publikacijo Napotnik, ki odgovarja na najpogostejša vprašanja dijakov ob prijavi na študijske programe in zaobjema vse pomembne informacije o vpisu, kot so roki za prijavo, izračun točk in razpisi. Publikacija bo hkrati dosegljiva na informativnih tockah domacih študentskih klubov, nekaterih drugih informacijskih mestih in prireditvi sami.

Čeprav se bodoci študentje lahko udeležijo uradnega informativnega dneva, organiziranega s strani univerz, jim tovrstne predstavitve ponujajo zgolj uradne podatke in številke, omejen casovni okvir pa navadno ne dopušča obiska vec fakultet na razlicnih lokacijah. Prav te vrzeli zapolni neformalni informativni dan Študenti dijakom, ki vse pomembne podatke o veliki vecini slovenskih študijskih programih podaja na eni lokaciji in iz prve roke.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.