Študenti s kulturo zbrali denar za sovrstnika

costs for heating with gas
Foto: filmfoto iz iStock

KUD Študent je v Unionski dvorani pripravil raznovrsten dogodek ob prazniku »Gregorjevega«, na katerem so nastopili Akademska folklorna skupina, Akademski pevski zbor, Veterani AFS Študent Bela krizantema, Otroška folklorna skupina ter Frajkinclari. Dobrodelni koncert je podprla in financirala Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM), vsa zbrana sredstva, v višini 2.000 eur, pa so poklonili Gregi, študentu Ekonomsko poslovne fakultete v Mariboru.

Pod geslom “KUD Študent za študente” sta moči združila KUD Študent Maribor, ki v samem mestu pušča kulturni pečat že več kot 50 let, ter ŠOUM, ki skozi vso leto skuša pomaga socialno šibkejšim.

Tokratni namen je bil pomagati študentu, ki obiskuje Ekonomsko poslovno fakulteto v Mariboru. Družina iz katere prihaja in šteje šest otrok, se skozi mesec kljub zaposlenima staršema prebija s skromnimi prihodki.


»Grega je priden, vesten in umirjen fant. Med počitnicami je delal preko študentskega servisa in tako pomagal družini pri nakupu šolskih potrebščin in za vsakdanje življenje. Brezskrbnih počitnic, tako kot njegovi vrstniki, žal ne pozna. Z bratom pomagata tudi pri pripravi drv in ozimnice ter pri delu na vrtu. Na skupnem dopustu družina ni bila že leta. Grega je tudi zelo skromen fant, zase ne potrebuje veliko, ima pa eno res veliko, a doslej žal še neizpolnjeno željo. Zelo si želi prenosni računalnik, ki bi mu vsekakor bil v veliko pomoč tudi pri študiju,« pravijo pri 
Zvezi prijateljev mladine Maribor, s pomočjo katerega so organizatorji koncerta našli fanta, ki mu bodo skušali vsaj malo olajšati vsakodnevno življenje.

Z vstopnino se je zbralo 1.465 evrov, ŠOUM pa je omenjenemu znesku dodala še 535 evrov. Tako so na koncertu študentovi družini predali 
ček v vrednosti 2.000 evrov. Znesek, kateri bo vsaj malce olajšal vsakodnevno življenje več članski družini.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.