Študenti skupaj z dijaki in delavci po svoje pravice!

Študentska organizacija Slovenije in Dijaška organizacija Slovenije se pridružujeta boju za dostojanstvo vseh delavk in delavcev.

Demonstracije organizira Zveza svobodnih sindikatov Slovenije bo v soboto, 28. novembra, na Prešernovem trgu v Ljubljani, s pričetkom ob 10. uri. ŠOS ob tej priložnosti poziva vse študente po Sloveniji, da v duhu solidarnosti pripomoremo k čim večji udeležbi na demonstracijah.

Prišel je čas, ko je potrebno glasneje opozoriti na neposlušnost in samovoljo predstavnikov države na področjih, ki se dotikajo državljanov Slovenije, predvsem mlade populacije, dijakov in študentov. Zato študenti podpiramo zahteve ZSSS po zvišanju minimalne plače delavk in delavcev na najmanj 600 evrov neto.
Katja Šoba, predsednica ŠOS poudarja: »Študenti se bomo udeležil in podprl demonstracije ZSSS, saj se zavzemamo za dostojanstvo naših staršev in za zvišanje minimalne plače na najmanj 600 evrov neto. Od višine minimalne plače je odvisna tudi višina štipendij in ostali socialni transferji, ki jih prejemamo študenti. Poleg tega pa z udeležbo na demonstracijah študenti sporočamo, da gremo skupaj v boj za naše pravice. Če nas nočejo slišati za mizo, nas bodo pa videli. Očitno je čas, da spregovori ulica!«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.