Študentom je dogajalo

Novomeške fakultete, visoke in višje šole so letos prvič združile moči in organizirale prvi športno-družabni dogodek ob zaključku študijskega leta.

 

V Novem mestu so običajno tovrstni dogodki namenjeni celotni študentski populaciji, tokratni pa je v ospredje postavil študente, ki so ostali v regiji in bodo diplomirali na eni izmed novomeških fakultet oz. visokih šol. Gre za pomemben premik in krepitev zavesti, da tudi Novo mesto oz. Dolenjska postaja pomembno in perspektivno študijsko središče.

 

Na novomeški Loki se je tako v petek popoldne zbralo okrog 80 študentov, popoldne je za večino minilo v znamenju športa. Pomerili so se v malem nogometu, košarki in odbojki na mivki ter tudi v balinanju, taroku in šahu.

 

V športnih igrah se je skupaj pomerilo 42 študentov Fakultete za informacijske študije (FIŠ), 10 študentov Fakultete za organizacijske študije (FOŠ) in štirje študentje Fakultete za industrijski inženiring (FINI). Največ jih je sicer tekmovalo v košarki, kjer so slavili FIŠ-evci, slednji pa so se dobro odrezali tudi pri odbojki, nogometu in balinanju.

 

Druženje so zaključili s podelitvijo priznanj in zaključno zabavo v klubu LokalPatriot.

 

Foto: Klavdija Macedoni in Luka Medved

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.