Študentska arena 2006

Začetek študijskega leta je popestrila že 7. Študentska arena, ki se odvija med 17. in 19. oktobrom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na enem mestu združuje ideje in priložnosti s področja izobraževanja, mednarodnega sodelovanja, zaposlovanja, kulture, umetnosti, športa in prostega časa.

Izobraževalni program na Študentski areni je zelo raznovrsten, saj se po tematiki najde za vsakogar nekaj. Tako lahko pridete na različne okrogle mize poslušat resnejše teme, kot so podnebne spremembe, bralna kultura, lokalne volitve, pravično trgovanje, delo in življenje v tujini, depresija med mladimi, zdrav način življenja … ali pa se lahkotneje poigrate z ustvarjanjem sloganov in izdelovanjem lutk ter se sproščate ob ritmih salse, swinga in sodobnega plesa. Številna predavanja bodo odpirala vrata tistim, ki iščejo nove poklicne priložnosti in sodobne karierne smernice. Predstavile se bodo tudi številne tuje univerze, ki izvajajo MBA program.

Na Areninem križišču se je moč udeležiti zanimivih interaktivnih predstavitev. Prvi dan se je predstavil Amnesty International, spoznali ste lahko evropsko podjetje Trenkwalder, ki deluje na področju kadrovskih storitev…,danes pa boste spoznali možnosti študija v tujini, se pogovorili z Janezom Škrabcem o pomembnosti vrednot v poslovanju, spoznali delo kustosa in življenje košarkarja Uniona Olimpije.
V okviru programa na Aveniji prostovoljstva, ki ga pripravljata Slovenska filantropija in Sloga – Platforma NVO za razvojno sodelovanje in humanitarno pomoč so spregovorili o pravicah otrok, prosti trgovini, človekovih vrednotah, opuščanju kajenja, odnosu do živali, o trgovanju z ljudmi in številnih drugih temah. Na Aveniji ŠOU, ki jo pripravlja družina ŠOU: Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani), Modri študentski servis Ljubljana, Hostel Celica, ŠOU Šport, ŠOLT, Študentska založba, Radio Študent, K6/4,  bodo predstavili široko paleto dejavnosti in storitev za mlade ter spregovorili o globalizaciji, medijih in istospolni usmerjenosti, prohibiciji ter študentskih družinah. Pripravljajo izobraževanja s področja financ in študentskega dela,  ustvarjalne in športne delavnice, pogovore o zanimivih knjigah, poskrbeli pa bodo tudi, da boste opravili sprejemne izpite na arhitekturi.
Mednarodna avenija je prostor, kjer med drugim pripravljajo odlična predavanja Veleposlaništva Finske, Norveške, Danske, Združenih držav Amerike in Nizozemske. Zaradi izzivov prihodnosti si EU prizadeva za reformo socialnih sistemov držav članic. Pripravlja skupne smernice za rast in zaposlovanje ter skrbi za določeno stopnjo koordinacije na področju socialnega varstva. Ali v Evropi želimo enoten socialni model in ali je smiseln?
Letošnja novost – Multimedijsko središče – je prava multimedijska atrakcija. KanalMladih pripravlja delavnice digitalne fotografije, Atelje 2050 bo z delavnicami navdušil vse tiste, ki jih zanima glasbena produkcija, VJ-janje in program za oblikovanje spletnih strani Macromedia Flash, MMC Kibla pa vas bo navdušil s Projekcijo multivizij (Kaliyuga, Svetovi tišine, Tribe) svetovno znanega fotografa Matjaža Krivica.

V multimedijskem središču je poskrbljeno tudi za vse filmofile, saj Mini kino ponuja zanimive filmske komedije, drame, risanke, debate in predstavitve. Obiskovalci si lahko ogledajo kratke filme študentov AGRFT, Šole uporabnih umetnosti Famul Stuart, filme študijske produkcije JSKD in še nekaterih drugih ustvarjalcev. Kreativnost pa prikazujejo tudi nastopajoči na Kulturnem odru. Obiskovalci si lahko napasejo oči na gledaliških predstavah in plesnih nastopih.

Pestro dogajanje je tudi na Ploščadi, kjer bodo potekale športne, glasbene in druge aktivnosti. Spoznavate lahko pravila ameriškega nogometa, rugbya, se pomerite v nogometu na ploščadi C, obiščete pa lahko tudi stojnice Računalniških novic in seveda naše revije, ki je na areni že redna gostja.

Računalniške novice se predstavljajo na stojnici 4 v hali E (Multimedijsko središče) s posebnim popustom za nove naročnike revije in izborom TV voditelja. Revija Študent se z obilico zabave, norih naročniških akcij in tekmovanjem v pikadu predstavlja na stojnici 37 v hali A. Ne zamudite enkratnih priložnosti!

Obisk prireditve in vseh spremljevalnih dogodkov je brezplačen!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.