Študentska arena uspešno povezala mlade

Letošnja, že 13. Študentska arena po vrsti, ki je potekala pod geslom »POVEZUJE!«, je med svoje vrste povabila ter povezala kar 21.300 obiskovalcev. Ti so se v treh dneh lahko udeležili kar 75 brezplačnih predavanj in delavnic, programa na Eko otoku, si ogledali številne sejemske predstavitve več kot 180 podjetij in organizacij ter se sproščali ob atraktivnem programu na Študentskem odru, ki je gostil več kot 43 odrskih nastopov. Informacij in priložnosti željne obiskovalce so pritegnili predvsem delavnice, predavanja in sejemske aktivnosti s področja zaposlovanja ter priložnosti za študij doma in v tujini.


MLADI SO ISKALI PREDVSEM INFORMACIJE O ZAPOSLOVANJU IN MEDNARODNI MOBILNOSTI

Da mladi Študentsko areno obiskujejo ravno v iskanju priložnosti za ustrezno izobraževanje in zaposlitev, tako doma kot v tujini, dokazujejo odlično obiskana predavanja s teh področij. Med najbolj obiskanimi so bila: Kako prepričati delodajalca, da sem pravi kandidat zanj?, v organizaciji portala Mojazaposlitev.si, Možnosti mednarodne mobilnosti za mlade, v organizaciji Centra RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja, Kako se predstaviti in kaj moramo paziti pri zaposlitvenem razgovoru, v organizaciji podjetja Kadrovski inženiring, KI d. o. o., Speed dating s sanjskim delodajalcem, ki je potekal pod okriljem Kariernega centra Univerze v Ljubljani in Zaposlitveni torek, ki ga je pripravil Resor za študijsko problematiko ŠOU v Ljubljani v sodelovanju z družbo Proevent. Izjemno zanimanje je bilo tudi za predavanje Petre Škarja Možnosti dodatnega zaslužka z internetom in za predavanje Saše Einsiedler o javnem nastopanju.


IZJEMNA PONUDBA NA RAZSTAVNIH PROSTORIH

Mladi so se povezovali na razstavnih prostorih, kjer so brezplačno pridobili številne informacije s področja izobraževanja, študija in zaposlovanja doma in v tujini, prehrane, finančne stabilnosti in varnosti, izvedeli so v katerih študentskih društvih in organizacijah lahko kar najbolje izkoristijo svoje potenciale ter katerih kulturnih dogodkov enostavno ne smejo zamuditi. Študente so na razstavnih prostorih navduševali Akeš karikaturist, glasbeni vložki Burnovih DJ-ev, računalniški in šiviljski mojstri na Eko otoku, izjemni izdelki na Umetniškem sejmu. Zanimiva in dobro obiskana je bila sredina vitaminska malica Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, strokovnjaki z AMZS so imeli veliko dela ob simuliranju avtomobilske nesreče in dajanju nasvetov, kako se rešiti iz avtomobila v primeru nesreče. Gneča je bila tudi v foto kotičku, kjer so obiskovalci dobili foto portrete vrhunskih fotografov.


NA ŠTUDENTSKO ARENO TUDI PO SPROSTITEV, ZABAVO IN DRUŽENJE

Na Študentskem odru so navduševali različni glasbeni, gledališki in plesni nastopi. Največjo gnečo pred odrom so zakuhali plesalci swinga, skupina Maestro, odlični mladi vokalisti Pushluschtae in Šaleški študentski oktet, ki je drugi dan v dvorani A uprizoril t. i. flash mob in navdušil obiskovalce. Poleg pevskih in plesnih talentov ne smemo pozabiti na izsek iz predstave Moja dežela, kjer so bučen aplavz poželi Jonas Žnidaršič, Jure Godler in Jože Robežnik. Na Študentskem odru smo podelili tudi priznanje Naj razstavljavec po izboru obiskovalcev. Naziv je pripadel Abanki, ki je mladim predstavljala Abanko ter v svojo družbo povabila talentiranega karikaturista.

Ploščad je oživela z akrobatskimi nastopi, turnirjem v pikadu in balinčkanju, policijskimi simulacijami samoobrambe. Popravljala so se kolesa, obiskovalci so se spoznavali s skikom idr.

Eko otok, ki je letos doživel svojo premiero je zagotovo zgodba o uspehu, ki se bo v prihodnosti nadgrajevala. Kolesa so se popravljala, šivala in izmenjevala so se oblačila ter reciklirali in sestavljali računalniki za socialno ogrožene študente in dijake. Društvo duh časa je sestavilo kar 14 kompletov računalnikov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.