Študentska hiša odpira vrata

Študentska hiša SRCe – Student Resource Centre je varna hiša za študente, ki na enem mestu (na Židovski stezi 6) zagotavlja začasno namestitev (do 6 mesecev) za 10 socialno najbolj ogroženih študentov (študentske družine, žrtve nasilja, študenti s posebnimi potrebami …) ter celoten storitveni servis za nameščene študente (stanovalce) in ostale študente Univerze v Ljubljani, prebivalce Mestne občine Ljubljana in ostale uporabnike. Svoja vrata odpira v petek, 21.1.2011, vse informacije pa so na voljo na Zavodu Študentska svetovalnica in Študentski organizaciji univerze v Ljubljani.
SRCe bo poleg namestitve ponudil socialno, pravno, psihološko svetovanje in svetovanje za študij v tujini, svetovanje za študentske družine, poklicno/karierno svetovanje, pomoč pri iskanju primerne namestitve, oddaji sob/stanovanj ter sklepanju najemnih pogodb, občasno varstvo za otroke študentov – staršev, spremstvo na državne in druge institucije.

Bistvo SRCa je v tem, da lahko v trenutku največje stiske študentu ponudi možnost bivanja na varnem in primernem kraju, hkrati pa v času bivanja študentu z vsemi storitvenimi dejavnostmi pomaga do ponovne vzpostavitve pogojev za normalno/kvalitetno življenje. Ob tem se SRCe posveča tudi širši javnosti/uporabnikom, saj je povezovanje uporabnikov, študentov in prebivalcev Mestne občine Ljubljana nujno za dvig kakovosti življenja v glavnem mestu.

Vse storitve SRCa bodo za študente brezplačne.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.