Študentska poker liga

Playing poker in a casino holding winning royal flush hand of cards concept for gambling, betting and winning
Foto: BrianAJackson iz iStock

Letošnje študijsko leto prinaša nov izziv za vse študente, ki v svojem prostem času radi igrajo poker. Danes se bo namreč v ljubljanskem klubu K4 začela prva Študentska poker liga v Sloveniji, ki jo ob podpori največje spletne poker sobe PokerStars organizirata Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU v Ljubljani) in spletna stran Poker News. Zmagovalec poker lige bo za nagrado prejel nov avtomobil, za sodelovanje v ligi pa študentom ne bo treba plačati prijavnine.

V sklopu študentske lige bo organiziranih sedem rednih turnirjev, ki bodo potekali enkrat mesečno v klubu K4. Na vsakemu turnirju se bo lahko pomerilo 90 študentov ali polnoletnih dijakov, ki si bodo s pravočasno prijavo zagotovili mesto na turnirju.

Na vsakem turnirju se bodo študentje pomerili za praktične nagrade, ki jih bo prejela najboljša petnajsterica, 18 najbolje uvrščenih pa bo prejelo tudi točke za nadaljnje tekmovanje. Vsak tekmovalec bo redni turnir začel s 5.000 žetoni, prek brezplačnih turnirjev na spletni strani PokerStars ali s sodelovanjem v nagradnih igrah in anketah ŠOU pa si lahko študenti pridobijo tudi večje število začetnih žetonov.

Po zaključenem zadnjem turnirju bodo organizatorji sešteli točke najboljših 5 uvrstitev za vsakega igralca posebej. Tako se bo sestavila končna lestvica, na kateri bo 45 igralcev z najvišjim številom točk prejelo vstopnico za finalni turnir.

Osebni avtomobil za zmagovalca
Na finalnem turnirju bo skupno nastopilo 50 igralcev, saj se bodo najboljšim 45 z lestvice pridružili še najboljši trije igralci z zadnjega spletnega kvalifikacijskega turnirja ter najboljša dva z zadnjega brezplačnega turnirja na spletni strani PokerStars.

Najboljših 18 igralcev na finalnem turnirju bo prejelo bogate praktične nagrade, končni zmagovalec pa bo dobil osebni avtomobil.

Kvalifikacije na PokerStars
Na študentsko poker ligo se lahko brezplačno uvrstite prek spletne strani PokerStars, kjer že potekajo kvalifikacijski turnirji. Če še nimate odprtega računa, to storite čim prej, saj si lahko tako na kvalifikacijah pridobite večje začetno število žetonov na ligaškem turnirju in s tem tudi boljšo začetno pozicijo.

več na: www.pokerstars.com

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.