Študentski festival vin

Na Visoki šoli za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici!

Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici je v četrtek, 30. maja 2013, organizirala že “6. Študentski festival vin”, ki je letos prvič potekal v novih prostorih Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo v dvorcu Lanthieri v Vipavi (Glavni trg 8). Festival se je s predstavitvami naših študentov pričel ob 16. uri.

 

Na študentskem festivalu vin kot razstavljavci s predstavitvijo domačih vin ali vin znanih pridelovalcev vina po lastnem izboru sodelujejo študenti visokošolskega študijskega programa 1. stopnje Vinogradništvo in vinarstvo. Študenti se na ta način že med časom študija srečajo s promocijo in trženjem vina, ki sta v času velike konkurence na trgu vina nujno potrebna. Predstavljena bodo tudi vina Univerze v Novi Gorici, in sicer Univerzitetno rdeče, Univerzitetni zelen in Univerzitetni rose, ki so pridelana v okviru univerzitetnega vinogradniško-vinarskega posestva.

 

Letošnji vinski festival so obiskale vinska kraljica Slovenije Neža Pavlič, vipavska vinska kraljica in študentka Visoke šole za vinogradništvo in vinarstvo Katja Blagonja, kraljica rebule Jana Drnovšček in kraljica terana Karin Štoka. V dvorcu Lanthieri so gostilu tudi mariborsko vinsko kraljico Mojco Kern in cvičkovo princeso Andrejo Simeoni. Obiskovalci festivala so lahko njihova promocijska vina tudi poskusili.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.