Študentski krvodajalski teden v polnem teku

Študentski krvodajalski teden je v polnem teku. V prvih dneh in v sklopu akcije, ki je po študentskih klubih potekala pred tem, je kri darovalo 678 darovalcev, med njimi tudi predsedniki študentskih organizacij, vodje odborov in študentskih projektov. Vsi, ki bi radi darovali kri, vabljeni, da to storite v prihodnjih dneh in tako pomagate sočloveku.   

 

Že v prvih dneh akcije Častim ½ litra!, ki je med mladimi dobro poznana, je bil odziv zelo dober. Mitja Urbanc, predsednik Študentske organizacije Slovenije, ki je tudi sam že četrtič daroval kri, je pohvalil vse, ki so prispevali svoj del k zapolnitvi zalog po bolnišnicah, in povabil tudi tiste, ki se še odločajo. V spodbudo naj jim bo misel, da s tem pomagajo nekomu povrniti zdravje ali mu celo rešijo življenje. Zavod RS za transfuzijsko medicino vsak dan potrebuje 350 krvodajalcev, da zagotavljajo zadostne zaloge krvi, saj v Sloveniji vsakih pet minut nekdo potrebuje kri.

 

Tudi v prihodnjih dneh bo še možno darovati kri v več mestih po Sloveniji:

 

V Ljubljani boste lahko darovali kri na Zavodu RS za transfuzijsko medicino, Šlajmerjeva 6:

  • v sredo, 9. oktobra, od 7. do 17. ure.

 

V Mariboru bo organiziran odvzem krvi potekal:

  • v sredo, 9. oktobra, na Štuku od 9. do 14. ure.
  • Za prevoz izpred fakultet do krvodajalskega mesta bo poskrbljeno oba dneva.

 

V Izoli bo darovanje krvi organizirano v Splošni bolnišnici Izola (oddelek za transfuzijsko dejavnost):

  • v sredo, 9. oktobra, od 9. do 12.ure.
  • Študentom krvodajalcem bomo priskrbeli prevoz do transfuzijskega oddelka izolske bolnišnice po njihovi predhodni najavi na e-poštni naslov: prostovoljstvo@soup.si ali ob prijavi pri promotorjih.

 

V Novi Gorici bo Klub goriških študentov organiziral krvodajalsko akcijo skupaj z Rdečim križem v četrtek, 10. oktobra, od 8. do 12. ure na Transfuzijskem oddelku šempetrske bolnišnice.

 

V Trbovljah bosta Klub B – Klub trboveljskih študentov in ŠOHT – Študentska organizacija Hrastnik krvodajalsko akcijo organizirala v četrtek, 10. oktobra, ob 8.00 na Transfuzijskem oddelku Splošne bolnišnice Trbovlje.

 

V Črnomlju bo Klub belokranjskih študentov bo v sodelovanju z Rdečim križem Črnomelj izvedel krvodajalsko akcijo, ki bo potekala v petek, 11. oktobra, v prostorih Osnovne šole Mirana Jarca, od 7. do 12. ure.

 

Krvodajalsko akcijo organizira Študentska organizacija Slovenije skupaj s študentskimi organizacijami univerz v Ljubljani, Mariboru, na Primorskem in Zvezo Študentskih klubov Slovenije (ŠOU v Lj, ŠOUM, ŠOUP in Zvezo ŠKIS) in v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije ter Zavodom RS za transfuzijsko medicino.

Dodatne informacije o študentskem krvodajalskem tednu najdete na spletni strani  www.castimkri.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.