Študentski svet UM tudi letošnji december dobrodelen

Študentski svet UM je v sodelovanju z Zvezo prijateljev Mladine Maribor že tretje leto zapored organiziral dobrodelno akcijo zbiranja igrač in sladkarij »Za igriv otroški nasmeh«, namenjeno otrokom iz socialno ogroženih družin.

Študentski svet Univerze v Mariboru je Zvezi prijateljev mladine  Maribor predal igrače in sladkarije, ki so jih zbrali okviru dobrodelne akcije »Za igriv otroški nasmeh«, namenjene otrokom iz socialno ogroženih družin. Prvi del obdarovanja je potekal v torek, 15. decembra 2015 na srečanju družin in otrok z dedkom Mrazom, v Domu ustvarjalnosti mladih Maribor. V času počitnic, med 27. in 30. decembrom 2015, bodo z zbranimi prispevki obdarili še otroke iz socialno ogroženih družin Maribora, okolice in Spodnjega Podravja, ki bodo v pohorskem Domu Miloša Zidanška preživeli štiri počitniške dneve. Na ta način želijo v Študentskem svetu UM otrokom pomagati in jim vsaj nekoliko polepšati prihajajoče praznike. Letošnja akcija je potekala že tretje leto zapored. Študentje, zaposleni na Univerzi v Mariboru in tudi vsi ostali, so lahko darovali igrače in sladkarije v knjižnicah fakultet Univerze v Mariboru, v Univerzitetni knjižnici Maribor ter na Rektoratu UM. 

 

Predsednica stalne delovne komisije za socialne zadeve Študentskega sveta UM Špela Mlakar je ob tem povedala: »Za nami je še ena uspešna akcija, na kateri se je tudi letos zbralo neverjetno veliko igrač, sladkarij in knjig. Zveza prijateljev mladine nam je tokrat omogočila, da smo pri obdarovanju otrok iz socialno šibkega okolja sodelovali tudi sami. Neizmerno veselje otrok ob pogledu na igrače in darila je za nas najlepše darilo in potrditev, da smo akcijo uspešno izpeljali. Iskrena hvala vsem študentom in zaposlenim, saj nam brez njih to ne bi uspelo

 

V.d. prorektorja za študentska vprašanja Univerze v Mariboru Maja Žibert, pa je ob tem dodala, da je ponosna, da sta več kot očitno nesebičnost in dobrosrčnost vrednoti študentov in zaposlenih Univerze v Mariboru. Hkrati je vesela, da so ponovno dokazali, da so tovrstne vsebine dodobra usidrane v zavest študentov.

 

Božo Raušl, sekretar Zveze prijateljev mladine Maribor je povedal, da jih študentje Univerze v Mariboru vsako leto znova navdušujejo. »Navdušuje nas zanos, ki ga izkazujejo in njihova plemenita želja, da pomagajo družinam z otroki. Kot je žal znano, je v Mariboru in okolici veliko in preveč družin z otroki, ki trpijo socialne stiske. Mnogi med njimi ne bi imeli prav nobenih možnosti, da svoje otroke obdarijo med božično – novoletnimi prazniki. Z akcijo zbiranja igrač in priboljškov, so študentje izkazali izjemno empatijo in izrazili skrb za soljudi.«

 

»Vsako leto, ko se bliža prihod dedka Mraza, nas vedno znova skrbi, kako bomo napolnili njegovo prazno vrečo, a že tretje leto nam dedek Mraz prišepne, da se lahko zanesemo na pomoč Študentskega sveta Univerze v Mariboru, za kar smo neizmerno hvaležni,« je bila vesela Stanka Damjan iz Zveze prijateljev mladine Maribor. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.