ŠTUDENTSKI TEK NA GRAD LETOS REKORDEN

ŠOU šport, zavod Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, je včeraj zvečer v središču prestolnice izvedel že 19. Nike študentski tek na grad. Teka od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu se je udeležilo več kot 1800 tekačev in tekačic.

Tekači in tekačice so se na teku na 2,5-kilometrski progi pomerili v štirih kategorijah: študentke, študentje, občanke in občani. Najhitrejša med študenti sta bila Peter Oblak in Laura Šimenc, med občani pa Peter Kastelic in Zala Praprotnik.

 

S prireditvijo Študentski tek na grad že 19. leto zapored organizatorji spodbujamo gibanje za zdravje med študenti in športni duh v slovenskem glavnem mestu. Od leta 1993 je progo, ki poteka od Prešernovega spomenika do Ljubljanskega gradu, preteklo že več kot 18.000 tekačic in tekačev. Tudi letošnji Študentski tek na grad je bil del globalne akcije Tečem za podnebno solidarnost in pravičnost katere cilj je opozoriti na negativni vpliv podnebnih sprememb na najrevnejše prebivalce našega planeta.

 

Za popestritev dogajanja pred tekom je poskrbel generalni sponzor teka Nike Slovenija: ambasadorke športa Špela Grošelj, Manca Špik, plesalke Shedivaz in miss športa Ajda Sitar so ob poskočnih ritmih seksi pevke Kataye in Samuela Lukasa poskrbele za skupinsko ogrevanje pred tekom. Med letošnje novosti gre omeniti še elektronske prijave in možnost oblikovanja unikatnih štartnih številk.

 

Izvedbo 19. Študentskega teka na grad so omogočili  Nike Slovenija, ŠOU v Ljubljani, Fundacija za šport, Mestna občina Ljubljana in Slovenska Karitas.

 

Uvrstitve na 19. Nike študentskem teku na grad – najboljši po kategorijah:

 

ŠTUDENTKE:

 1. 1.      Laura Šimenc, 10:13
 2. 2.      Neja Krišnar, 10:27
 3. 3.      Ajda Flašker, 10:37

ŠTUDENTJE:

 1. 1.      Peter Oblak, 7:59
 2. 2.      Blaž Grad, 8:05
 3. 3.      Jan Breznik, 8:11

OBČANKE:

 1. 1.      Zala Praprotnik, 10:26
 2. 2.      Saša Rot, 10:31
 3. 3.      Špela Zupan, 10:39

OBČANI:

 1. 1.      Peter Kastelic, 8:14
 2. 2.      Gašper Bregar, 8:21
 3. 3.      Peter Lamovec, 8:28 

Uradni rezultati in fotografski utrinki s teka so objavljeni na spletni strani ŠOU športa, www.sousport.si .

Organizatorji 19. Nike študentskega teka na grad se zahvaljujejo vsem udeležencem teka za udeležbo in vas že vljudno vabijo, da se jim pridružijo naslednje leto!

 


 

 

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.