Študij doma

Če si zaposlena, mamica ali športnik/ špotnica, ali iz katerih drugih razlogov nemoreš obiskovati študija na sedežu šole, je e-študij zate najboljša izbira – študiraš lahko kjerkoli in kadarkoli … Vse o e-študiju lahko izveš na Dobi, ki te v teh dneh vabi na informativne dneve in k vpisu.

Na Visoki poslovni šoli DOBA Maribor in na Višji strokovni šoli na DOBI je v e-študij vključenih že preko 1200 študentov. Na prvem mestu razlogov za vključitev v to obliko študija je fleksibilnost študija, saj študentje večinoma študirajo doma, v prijetnem učnem okolju in v času, ki je za njih najprimernejši.

Kje se izvaja e-študij?

  • E-študij izvaja Visoka poslovna šola DOBA Maribor v visokošolskem strokovnem študijskem programu Poslovanje, kjer si študentje po končanem študiju pridobijo naziv Diplomirani ekonomist/Diplomirana ekonomistka (VS).
  • Izvaja ga tudi Višja strokovna šola na DOBI v programu Poslovni sekretar in Ekonomist. Vsi programi so javno veljavni.

Kako poteka e-študij?

Študij poteka modularno – predmet za predmetom. En predmet traja od 4 do 7 tednov, nato sledi izpit. Študirate samostojno in v skupini, z mentorji in drugimi študenti komunicirate v forumih in klepetalnicah. Z ostalimi študenti se srečujete v študijskih središčih na študijskih srečanjih. Pripravljate seminarske in druge naloge. Svoje napredovanje preverjate z elektronskimi testi za samopreverjanje. Izpite opravljate ob zaključku predmeta na sedežu šole ali v študijskem središču. Pred pričetkom študija je za e-študente na šoli organiziran uvodni dan, kjer vas seznanijo  z načinom dela in z učnim okoljem.

Študente ves čas študija spremlja mentor, ki odgovarja na vprašanja, daje dodatna navodila za delo, študente pri študiju usmerja in spodbuja.

Informativni dan

Informativni dan za e-študij poteka:

  • v četrtek, 10. aprila, ob 16.30 na sedežu Dobe, na sedežu DE Ljubljana in v vseh študijskih središčih.

Več informacij najdete na www.doba.si ali www.vpsm.si.

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.