Dobili bomo nov študentski dom in prostore fakultet

Koronavirus je prizadel celotno gospodarstvo in vlada je že sprejela kar nekaj ukrepov, ki mu bodo pomagali. Poleg enkratnega dodatka za študente, ki smo ga že prejeli, bodo finančno pomoč dobile tudi ustanove.

Na podlagi Interventnega zakona za odpravo ovir pri izvedbi pomembnih investicij za zagon gospodarstva po epidemiji COVID-19 je vlada določila pomembne institucije, ki bodo prejele denarno pomoč. Med njimi so tudi fakultete in študentski domovi.

 

Med projekte spadajo reševanje prostorske problematike ALUO, SŠOF in ŠDL, novogradnja UL Veterinarske fakultete, UL Fakultete za strojništvo in UL Fakultete za farmacijo. Uredili bodo tudi prostore Fakultete za turizem v Brežicah.

Več kot 5 milijonov evrov pa bo namenjenih za izgradnjo študentskega doma na Litostroju. Glede na problematiko študentske nastanitve v Ljubljani je ta projekt še posebej dobro sprejet.

 

Trenuten seznam obsega 187 institucij, vendar še ni končen. Nove institucije se bodo tako še dodajale. Izgradnja nekaterih institucij se bo začela že letos, ostalih pa v letu 2021 in 2022.

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Prejšnji članek3 lahki poletni meniji ustvarjeni za uživanje na plaži
Naslednji članekKVIZ: Kateri hišni ljubljenček je idealen zate?
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.