INSPIRO – Univerza v Novi Gorici objavila nov razpis za študentske raziskovalne projekte

Logotip Univerze v Novi Gorici.Univerza v Novi Gorici je 2.3.2022 objavila edinstveno priložnost za nadobudne študente – uradni razpis za predloge študentskih raziskovalnih projektov INSPIRO – Inovativni študentski projekti v raziskovalnem okolju. Razpis, ki je financiran s strani Ministrstva za izobraževanje in šport RS, ponuja študentom možnost opravljanja lastne raziskave v enem izmed laboratorijev oziroma centrov Univerze v Novi Gorici, kar jim omogoča samostojen vstop v raziskovalne vode in razvijanje lastnih idej s pomočjo sodobne raziskovalne infrastrukture in opreme. Poleg tega izbrani kandidati prejmejo trimesečno mentorstvo, po uspešno zaključenem projektu pa tudi denarno nagrado v vrednosti 750 evrov.

Postopek prijave

Za prijavo moraš podrobno prebrati uradni razpis ter izbrati laboratorij oziroma center, v katerem želiš raziskovati. Na voljo so: Laboratorij za fiziko organskih snovi, Laboratorij za raziskave materialov, Laboratorij za vede o okolju in življenju, Laboratorij za kvantno optiko, Center za astrofiziko in kozmologijo, Center za raziskave atmosfere, Center za raziskave vina, Raziskovalni center za humanistiko in Center za kognitivne znanosti jezika. Poleg tega si lahko ogledaš tudi opis raziskovalnih področij in opreme na UNG. Seveda moraš razviti raziskovalno vprašanje, ki se ga nameravaš lotiti oziroma neko idejo ter jo predstaviti v prijavnem obrazcu preden ga pošlješ na Univerzo.Raziskovalka v laboratorijuPomemben pogoj je, da moraš raziskavo izvesti do konca tekočega študijskega leta!

Prijavni obrazci se zbirajo do 27. marca 2022 na e-naslovu: inspiro@ung.si. Rezultati izbora bodo znani do 15. aprila 2022. Nekoliko »nagrajeni« pa bodo tudi tisti kandidati, ki niso bili izbrani za projekt, saj bodo vsi, ki so oddali popolno prijavo, prejeli spominsko majico INSPIRO. Ne zamudi edinstvene priložnosti, da začneš s svojo raziskovalno kariero, razviješ študijske interese in izpiliš praktične sposobnosti pod budnim očesom izkušenih raziskovalcev!

Prejšnji članekPoročilo ZN razkrilo razsežnosti globalnega segrevanja
Naslednji članekKaj Amazon ve o tebi in kako to ustaviti

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.