Jesenska šola za dijake pri izbiri študija

Student with Doubt about Professions
Foto: Ildo Frazao iz iStock

Izbira študija je pomembna odločitev, s katero se mora soočiti vsak dijak zaključnega letnika srednje šole. Čeprav vpis na univerze poteka šele spomladi, je pomembno, da o tem začneš razmišljati že prej. Toliko več pozornosti moraš nameniti temu sploh, če še ne veš, kam bi se vpisal.

Jesenska šola Univerze v Ljubljani za dijake

Univerza v Ljubljani zato med letošnjimi krompirjevimi počitnicami organizira Jesensko šolo za dijake. Potekala bo med 2. in 5. novembrom 2022 v stavbi rektorata Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu 12 v Ljubljani.

Vse štiri dni bodo potekale delavnice in individualna svetovanja. Na delavnicah boste dijaki lahko dobili nasvete, kateri študij izbrati glede na vaše interese in kateri študij izbrati, če ne veste, kateri poklic bi opravljali. Predstavili bodo tudi vse podrobnosti prijavnega postopka, izračun točk za vpis ter možnosti za univerzitetni študij, ki jih imajo dijaki z opravljano poklicno maturo. Bodočim študentom bodo predstavljene tudi ugodnosti, ki jih prinaša študentski status.

Celoten program je dostopen na tej povezavi. V datoteki so navedena tudi navodila, kako se prijaviti na posamezno delavnico.

Izbira študija ni šala; ni sicer smrtno usodna odločitev, vendar je pomembno, da je vaša izbira za vas prava: da vas študij zanima – vsaj dobršen del njega, da študij zmorete, da boste pri njem uspešni, da vam je študijsko okolje všeč in da v svojih prizadevanjih vidite dolgoročnejši smisel. Nikakor pa ne gre zanemariti tudi tega, da se je potrebno na izbrani študij tudi pravilno in pravočasno prijaviti! Zato na največji in najstarejši univerzi organiziramo prav za vas, ki ste pred izbiro, kje in kako nadaljevati svojo izobraževalno kariero, Jesensko šolo za dijake.

Prejšnji članekMožgani v petrijevki znajo igrati računalniške igrice
Naslednji članekHuawei Mate 50 Pro že v Sloveniji: Nad njim izjemno navdušena pevka Nika Zorjan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.